Olcsó, elérhető, a web sötét oldalán bárki megveheti 15 ezer dollárért. Lehet, hogy csalás, de már annak figyelmeztető jelnek kellene lennie, hogy teljesen hihető csalás.
[mnky_ads id=”10551″]
A kettős állampolgárságot nyolc éve fogadták el, nagyjából négy éve tört ki a csalások miatti botrány, és még mindig ott tartunk, hogy a neten árulják a magyar állampolgárságot. Egészen pontosan az internet sötét oldalán, a gyakorlatilag kizárólag bűnözők számára értékes dark weben – írja az Index.
[mnky_ads id=”10552″]

Most épp a Dream Market nevű online piactéren árulnak eredeti magyar állampolgárságot. Az eladó egyébként nem tűnik igazán megbízhatónak, hiszen nem jeleztek vissza még neki elégedett ügyfelek. De azt állítja, hogy ez azért van, mert egy épp megszűnt másik piacról költöztette ide a szolgáltatását. Az eladó ötezer eurót vagy egy bitcoint (amelyik nagyobb, illetve ötezer dollár forintban 1,25 millió) kér előre, és tízezer dollárt vagy két bitcoint, miután az ügyfél megkapta az állampolgárságot.

- Hirdetés -

Ilyenkor persze nagy az esélye az átverésnek, mert egymillió forint is sok pénz Magyarországon, és semmit nem tehet az átvert vevő, ha kivárja a hat hónapos átfutási időt, és kiderül, hogy végül el se indították számára az állampolgársági procedúrát. Cserébe azt ígérik, hogy akár totál hamis adatokkal is megszerzik bárkinek a teljes magyar állampolgárságot, de valódinak látszó papírokat hozni kell, olyat nem készítenek.

Az eladó csak annyit ígér, hogy küld egy, a folyamat elindítását jelző magyar állami papírt, de azt korábban is megírta a portál, hogy azt milyen könnyű hamisítani.

A feladat nem is túl bonyolult, olyan papírokat kell bejuttatni a magyar államigazgatási rendszerbe, ami szerint a jelentkező tud magyarul, és van valami magyar őse. Vagy ha valaki esetleg csángónak állítja be magát, akkor elég vélelmezni a magyar őst. De a legtöbbször kár bonyolítani, a tapasztalat alapján úgyse ellenőrzi érdemben a magyar állam, hogy 1915-ben tényleg született-e Jekatyerina Gurka nevű magyar nagymamánk Kolomija mellett.

A 15 ezer euróért abszolút igazi állampolgárságot ígérnek, a végén csak el kell menni Magyarországra vagy egy magyar konzulátusra elmotyogni az esküt.

Értelemszerűen az ilyen megoldás kizárólag a bűnözőknek, terroristáknak jön jól, ugyanis mindenki más, akinek van egy hangyányi esélye vagy ismeri egy kicsit is a rendszert, megkapja a kettős állampolgárságot.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Óriási volt a forgalom az ukrán-magyar határon vasárnap

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét