Nulla. Zéró. Nix. Null. Ništa. Rien. Niente. 没有 – Az Átrium jelenti…..

Nulla. Zéró. Nix. Null. Ništa. Rien. Niente. 没有. Ennyit ítélt meg a kuratórium a működési pályázaton – tudatta péntek este az Átrium színház közösségi oldalán.

Ennyit ér?

„Ennyit ér az Átriumban zajló művészeti munka, nézőink, sok ezer ember kiállása, szolidaritása, kifejezett akarata a Kulturális és Innovációs Minisztérium szerint. Mindezt most már írásba is adták, a pünkösdi hosszú hétvége előtti péntek este. Ez is igen elegáns, köszönjük! A továbbiakról értesítéssel leszünk.”

Három hete….

Az Átrium Színház szerint három héttel ezelőtt még nem kezdődött el a tavaly megítélt kultúr-támogatások kifizetése, és a színház pályázatát idén sem bírálták el az április 30-i határidőig. A színház akkor a Facebookon arról posztolt, hogy tavaly összesen 17 millió forint állami támogatáshoz jutottak, de a „többlettámogatási” pályázatokon egy fillért sem nyert.

„A lényeg: a határidőig döntés ezúttal sem nem született.”

„A tavaly megítélt NKA-támogatások kifizetése a mai napig nem kezdődött el. A támogatási kereteket folyamatosan csökkentik, ami hamarosan a magyarországi független színházak megszűnéséhez vezethet”

– olvasható az akkori posztban. Az Átrium bejegyzése szerint

a színház idén eddig csak nézői támogatást kapott, ami 8 815 880 forint, azt írják, hogy így az évad végéig tudnak nyitva tartani.

Egy éve…..

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” – írta egy éve posztjában az Átrium Színház. Akkor a nézők példátlan módon fogtak össze a teátrumért.