Sorting by

×

Nyakunkon a zimankó, de fehér karácsonyra továbbra sincs remény

Jön az igazi zimankó, de mikor jöjjön ha nem az év utolsó előtti hetében. Így van ez rendjén, ha december akkor karácsony, és ha karácsony akkor hideg. “Sapka, sál” és ne hagyja, hogy ünnepi hangulatát befolyásolja az időjárás!

Szombat

Napsütésre, a nap nagy részén többnyire derült égre, majd késő délután felhősödő időre számíthatunk.

Az erős É-ÉNY-i szél napközben fokozatosan mérséklődik, veszít erejéből, de északnyugaton és a Tiszántúlon még délután is élénk marad. Csapadék nem valószínű.

Éjjel tovább növekszik a felhőzet, és a keleti határszélen számítani lehet kisebb havas esőre, gyenge hóesésre. Másutt nem várható csapadék.

Vasárnap a délnyugati és az északkeleti országrész kivételével ismét megerősödik az ÉNY-i szél.

Az ország délnyugati felén derült, az északkeleti felén erősen felhős időre számíthatunk, és az északi, valamint a keleti határszélen délután elvétve gyenge hózápor, havas eső zápor is kialakulhat.

Éjszaka a Dunántúl felett is megnövekszik a felhőzet, és szinte bárhol előfordulhat futó záporeső, északkeleten akár intenzívebb havas eső, hózápor is lehet.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szombat délután +3 – +6,

vasárnap reggel -2 – +2,

vasárnap délután +3 – +9,

hétfő reggel -3 – +3 fok körül alakul.

Tovább is van, sajnos a zimankó is

– Hétfőn keleten élénk, másutt erős ÉNY-i szél fúj. Általában derült időre készülhetünk, de elsősorban az északi és a keleti határszélen továbbra is előfordulhat havas eső zápor, hózápor.

– Kedden csökken a hőmérséklet. Napos és erősen felhős területek, valamint időszakok váltakoznak. Keleten, északkeleten elvétve előfordulhat hózápor. A szél mérséklődik. Északkeleten már nem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

– Szerdán tovább csökken a hőmérséklet. Keleten, északkeleten marad a felhősebb ég, másutt napsütésre van kilátás. Említést érdemlő csapadék nem valószínű. Az ország északkeleti felén egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

– Csütörtökön és pénteken még igen nagy bizonytalanság mellett, – most – borongós idő látszik, délen helyenként kisebb esővel, északon, északkeleten néhol havas esővel, akár hóval. Kissé enyhülhet az idő.

– Karácsonykor jelentősebb enyhülés körvonalazódik, számottevő csapadék nélkül.

Biometeorológia

Szombaton: mérsékeltebb, de többfelé élénk szél mellett már csak gyenge, vasárnap erősebb ÉNY-i szél mellett ismét erősödő hidegfronti hatásra számíthatunk. A frontra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet. A korábbi műtétek, törések helyén fájdalom jelentkezhet. Nagyrészt napos időben lesz részünk, csapadék nélkül. Nyugodtan tervezhetnek szabadtéri programokat, de az évszaknak megfelelően öltözködjenek. Töltsenek minél több időt a szabadban! (eumet)

Na ugye!

zimankó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.