“Nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket”

A Fidesz-média úgy véli – és az áprilisi országgyűlési választás őket látszik igazolni – nincs az a bringa, amit túl lehet tolni. A józsefvárosi előrehozott polgármester-választás kampányában már próbálgatják is a mondás igazát, aminek a második olvasata is idevág: felfelé nyalnak, lefelé taposnak.

Lassan megszokjuk és ez a baj

Az Orbán-fiuk semmit nem bíznak a véletlenre. Kocsis Máté  bejutott a parlamentbe, és a törvény értelmében még neki is le kellett adnia józsefvárosi polgármesteri statútumát. A cseles csávó az eddig is jól ismert fifikájával az ellenzék megosztottságában bízva, a lehető legkorábbi időpontra írta ki utóda megválasztását. Most azonban valóban teljesen váratlanul tévedett a kormányzópárt nagy stratégája, és az ellenzéknek még így is sikerült közös jelölt mögé felsorakozni.

Sebaj, gondolták és beizzították a helyi médiát, ami Józsefvárosban is készséges kiszolgálója a hatalomnak. Persze, amúgy Fidesz módra csinálják ezt is, hiszen a helyi lapban szó sem esik magáról a július 8-ra kiírt választásról, ám a Fidesz jelöltjét így-úgy, de 22 alkalommal említik és, hogy miért így csinálják,? – mert ha nem írnak közvetlenül a választásról, akkor – úgy vélik – nem kell említeniük az ellenzék közös jelöltjét, Győrfi Pétert sem.

Ügyes! – mondanánk, ha az lenne

A Győrfi Péter által nyilvánosságra hozott tény azonban egyáltalán nem ügyes, viszont módfelett pofátlan. A Fidesz már megint a mi pénzünkön fényezi egyik csókosát, a kerület jelenlegi  alpolgármesterét, a “kis Kocsisnak” is becézett Sára Botondot.

https://www.facebook.com/2018julius8/posts/128205098055224

Erre az egykori MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztályán is elismerően csettintenének, szóval, úgy tűnik rendszert váltottunk ugyan, de gyakorlatot nem.

Az ellenzék által támogatott független jelölt eközben járja a köreit, és csak abban bízhat, hogy a mögé felsorakozó pártok bevetik egyenként szűkös, de összességében talán elégséges erejüket a tisztes harc érdekében.

A helyi média pedig mit sem törődve a kiegyensúlyozottságra, mint alapkövetelményre, ájultan nyal a hatalomnak. Ugyan már, Kocsisfalván kit érdekel a demokratikus sajtó, a szólásszabadság, és ilyen f@szságok?

Tehát még egyszer emlékeztetőül, ne feledjük:

Nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket

Kapcsolódó

Józsefvárosnak a Fidesz kell! – sosem látott iramban halad a térnyerés a “nyockerben”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük