Egyelőre elfelejtheti a nyarat – A klíma és az allergia – Ha most indul nyaralni, nem a szerencse fia!

eso

A nyár ismertetőjegyei közül a legmarkánsabb a kánikula és a szikrázó napsütés, na ez az, amiben nem egyhamar lesz részünk. A héten legalábbis biztosan nem!

Szerdán jön az újabb front

Kedden is megzavarhatják felhők a napsütést, és helyenként, többségében ismét a Dunától keletre várható zápor, zivatar kialakulása. Mérséklődik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerdán egy hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal. Északnyugaton jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet, míg keleten 30 fok közelében alakulnak a maximumok.

Csütörtökre naposabb, száraz, helyenként szeles idő körvonalazódik, de sokfelé mérhetünk ismét 25 fok feletti maximumokat. Pénteken többnyire napos idő valószínű, legfeljebb délnyugaton, néhol északkeleten lehet zápor, zivatar. Az északnyugati szél továbbra is élénk, északon erős lehet, a maximumok 26-31 fok körül alakulnak.

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem lesz térségünkben, viszont szeles lesz az idő, mely ingerlékenységet, feszültséget, dekoncentráltságot, fejfájást okozhat. Zivatarok környezetében az asztmások panaszai fokozódhatnak. Ugyanakkor frissebb lesz a levegő, ez jó hatással lesz szervezetünkre, ezért érdemes majd hosszabb ideig is a szabadban tartózkodni, viszont a szél ronthatja kissé hőérzetünket. Az UV-sugárzás erős-nagyon erős fokozatot érhet el, ezért fontos gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn nyugaton, északnyugaton néhol, keleten többfelé alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok, melyek vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, erős, viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását, illetve vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Többfelé élénk, nyugaton erős északi-északnyugati szél ronthatja az autók egyensúlyát. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeiket, házi kedvenceiket ne hagyják a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Allergiások, figyelem!

allergia

A csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék alacsony-közepes, helyenként magas koncentrációban lehetnek jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A lakás és irodai klíma egyes tulajdonságai ronthatják a betegségben szenvedők hétköznapjait, de más tulajdonsági pedig segíthetik az érzékenyeket és allergiásokat. Gondoljunk csak arra a tényre, hogy klíma megléte esetén egy erős kültéri pollenszennyeződés esetén nem muszáj szellőztetnünk.

(forrás. Időkép)

Kapcsolódó

Nem küzdeni kell, egyszerűen kitépni!

 

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Terror ellen védve - a mentők is beszálltak a propagandába
Terror ellen védve – a mentők is beszálltak a propagandába

Az teljesen rendben lévő dolog, hogy az Országos Mentőszolgálat felkészül minden elképzelhető helyzet kezelésére. Az már kevésbé, hogy mindezt egy...

Bevackoltak a rendőrök Mészáros Lőrinc nappalijában
Bevackoltak a rendőrök Mészáros Lőrinc nappalijában

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségébe tartozó vállalkozása busás közpénzért látja vendégül a rend őreit. Négymilliárd forintos keretmegállapodást kötött a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hunguest...

férfi a padon
Egy férfi a padon

Szeretek beszélgetni. Bárkivel, aki szóba áll velem. A jövő-menő emberek zöme, de még a hajléktalan is nem csak, hogy szívesen...

Bezár