Sorting by

×

Szamár helyett szamég, avagy nyelvi fotelforradalom kezdődött a Minnerpártban

Most járjon a pofátok! – mondta pálinkás butykossal a kezében a Minnerstájsz, amikor meglátogatta a Karamella pincéjében a négy leállított kőleót. Rab László szŰrreál összefoglalója a 44-es hétről.

Nem volt elég kicsit megbukni?

– Mondtam eleget, hogy ne feszelegjetek – hangzott el a titkos pincerendszer mélyén –, tudhattátok, hogy egyszer úgyis le foglak benneteket állítani. Most megfizettek a Karácsony győzelme utáni csúfos bődülésekért.

– Neked már lefőtt a kávé – felelte csöndben a rangidős kőoroszlán. – Te tényleg azt hiszed, hogy ha valakinek befogod a száját, az elég ahhoz, hogy fennmaradj a víz színén? Tudod mi mindent láttunk ott a Duna partján heverészve százhetvenkét év alatt? Mondhatom, nálad sokkal eszesebb, erősebb urak is a fűbe haraptak. Állj félre csöndben, és hagyd, hogy a hátsódban lévő fidesztalibán elszeleljen. Ezzel jársz a legjobban.

– Arra gondolsz, hogy most, amikor migránsfolyosót akarok csinálni, egyszerűen lépjek le a színről?

– Ühüm. Lépj le időben. Amikor még nem késő. És ne fúrd az agyadat puccsokon, rafinált választási hálózati csalásokon, meg azon, hogy a járvány a kezedre játszik. Állj meg, s ne menj tovább olyan irányba, ahol az erőszak keményebb eszközei várnak rád. Úgyis elérsz egy olyan pontra, hogy már nem lesz erőd és lehetőséged továbbgyűrni a hazugságokat. Mi lesz akkor? Elfutsz a Zöldfoki-szigetekre vagy Azerbajdzsánba? És úgy végzed, mint Rákosi a Szovjetunióban. Örökre elfeledve.

– Kik tanították neked ezt a sok hülyeséget? – kérdezte minden magyarok Minnerwettere. – Márki-Zay lenne szerinted a megoldás ellenem? Ugyan ne hülyéskedj már. Ha lelépnék, olyan káosz következne, hogy ti soha vissza nem kerülnétek a Lánchíd tövébe.

– A közvélemény-kutatások szerint egyre népszerűtlenebb vagy Pesten. Túl sok volt a lopás, ez a vége a gátlástalanságnak. Ha a csillagokat lehozod az égről, akkor is ellened szavaznak. Nem volt elég kicsit megbukni az önkormányzati választásokon? Tényleg arra vágysz, hogy totálisan megsemmisülj? Nem vagy te mazochista véletlenül?

Itt megszakadt a kedélyes beszélgetés, mert a Minner Toniboyt hívatta, s az oroszláncella előterében éktelen ordítozás kezdődött. Rövid telefonálgatást követően bekapcsolták a Szeleplehelet TV adását, s ott a következőt lehetett hallani:

„Köszöntöm önöket, Falucskai Ivett vagyok, itt vagyok egy percben. A közvélemény-kutató intézetek legfrissebb adatai szerint magasan vezet a Minnerpárt, örök időkre lehet számítani a választási győzelemre, Gyurcsány embere, Márki-Zay a béka feneke alatt van, köszönöm a figyelmet.”

Kiiktatták a MÁR-t

– Üvöltözzetek kedvetekre – morogta a Mini, miközben fölfelé botorkált a titkos pinyóból. – Elrendezem a szátok szélét úgyis. Nem most jöttem a falvédőről. Ivettéknek azt is adjátok ki, hogy Brüsszel elkezdte lőni nyilatkozatokkal a csirkehálót a határon. Fizetni bezzeg nem akarnak a határkerítésért. Pedig úgy terveztem, hogy abból fizetem ki vidékütt a szavazatokat.

Mindeközben Lonci bácsi és Manci néni helyreállítási munkálatokkal volt elfoglalva. Ha valaki nem emlékezne rá, Brüsszel Brezsnyev-doktrínákat lőtt ki Agyarországra, az aknák becsapódtak a káposztaágyásba, veszélybe került Lonci bácsiéknál a karácsonyi töltött káposzta. Mondjuk azt, hogy ’karácsonyi’, újabban nem szabad használni a kommunikációban, más kifejezések is tiltva vannak. A ’zajongás’ sem ajánlott. A minap figyelmeztettek egy Fidesz-politikust, aki arról beszélt, hogy ’már ki’ se mer menni az utcára a baloldali médiatúlsúly miatt. – Kérjük – üzenték neki a központból –, hogy a ’már ki’-kezdetű mondatokat kerüljék a közeljövőben, a ’már’ helyett következetesen ’még’-et használjanak, azt kívánja a vezetőség. Ezután az említett politikus, aki három méter járdát adott át a napokban másik tizenhat társával együtt – közvetítette a tévé –, úgy kezdte mondókáját, hogy ’még’ ki se mer menni az utcára. A ’már’ határozószót az ellenzéki előválasztás miatt ezután megtiltották a Kösztévé nyelvi gyakorlatában is. Falucskai Ivett így kezdte egyperces híreit:

“Még megint a Fidesz áll nyerésre, ha Gyurcsány meggebed, akkor se lövetheti ki többé Dózsa László szemét, köszönöm a figyelmet.”

Újabb fordulat, hogy a MÁRton-nap közeledtével a Minner-központ a MÉGton-t javasolja széleskörű használatra. Lonci bácsi örült az intézkedésnek, és Márta nevű unokáját Mégcikének kezdte becézni. A kalamárisból kalamégis lett, a homárból homég, a szamárból szamég. Egy friss hír szerint a Minnerstájsz nagyon örül a nyelvi fotelforradalomnak, reméli, hogy ez is segít majd abban, hogy a Gonoszbrüsszel tejeljen. „Ami jár, az jár” – mondta egy ajtótájékoztatón (ami annyit tesz, hogy a Karamellában ajtófélfának dőlve utasítja Toniboyt az újabb befolyásolási feladatra), és kínosan ügyelt arra, nehogy véletlenül a ’jár’ helyett ’már’ legyen. Amikor pedig arról üvöltött, hogy nem akarják végrehajtani az utasításait, így kezdte az ordétozást:

„Hányszor megmondtam MÉG, hogy senki ne merjen ellentmondani! Ez saját magamra is érvényes!”

Épül a migránsalagút

Fontos hír még a hétről, hogy a Mini folyosót akar építeni a migránsoknak. MÉG Lonci bácsit is értesítették arról, hogy a pártközpont igénybe venné a káposztaágyás egy részét, ott bújnának le a föld alatti folyosóba a migránsnégerek, földikutyák fúrnák végig az alagutat Agyarország alatt, fél méter átmérőjű lenne a folyosó, azon kellene magukat átpréselni a kizárólag sovány menekülteknek.

Hegyeshalomban lenne a végállomás, ott adnánk át a németeknek a delikvenseket, Toniboy bevándorlási szakemberei ott a helyszínen ütnék be a pénztárgépbe a Karamella számlaszámát, oda kérjük a pénzt a Gonoszbrüsszeltől.

Lonci bácsi örömmel vette, hogy ennyire komolyan veszi a kérdést a Fideszközpont, várják, hogy a Mini személyesen ellátogasson hozzájuk. Manci néni elkezdte az almásrétes sütését, és a tyúkól végében kifeszített egy Álavjú Orbán Viktor-feliratú molínót, jobban tojnak tőle a kis drágáim, mondta a körtebefőttet Molotov-koktéllá alakító Lonci bának. Annyit még, hogy teljesen spontán aláírásgyűjtés kezdődött arról, hogy az oroszlánok helyett lovakat állítsanak a Lánchíd két oldalára, jobban jelképezné a Mini törekvéseit, mint a büdös kőleók visszaállítása.

A Minner még gondolkodik rajta, hogy a saját fejéből kipattant népi kezdeményezést támogatja-e. Valószínűnek tűnik, hogy igen.

Ez volt a 44-es hét, jöjjön a 45-ös. Köszönöm a figyelmet, MÉG nagyon elfáradtam én is. Kérem, hogy senki ne egye bicskával a vattacukrot. Törvény van róla, hogy az kizárólag a Mini előjoga.

Kapcsolódó

 

Szamár helyett szamég, avagy nyelvi fotelforradalom kezdődött a Minnerpártban

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.