Hadházy: megnyerheti az ellenzék a választást, de Orbánéknál lesz a kapcsoló - Az Antenna Hungária Zrt. többségi tulajdona is Orbánék emberéhez kerül - Városi Kurír

Sorting by

×

Hadházy: megnyerheti az ellenzék a választást, de Orbánéknál lesz a kapcsoló – Az Antenna Hungária Zrt. többségi tulajdona is Orbánék emberéhez kerül

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG). A megállapodás célja, hogy a felek az állami és a magántőke egyesítésével egy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, amely versenyképes piaci szolgáltatások mellett, kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül – nyit a 4iG Nyrt. közleménye.

Hirdetés

“Lassan a legnagyobb botrányok is elvesznek a propaganda által keltett zajban

Pedig ez a látszólag ártatlan közlemény is egy óriási disznóságról szól:

az állami Antenna Hungária Zrt többségi tulajdona is Orbánék emberéhez kerül. Mit jelent ez?

 • A kezükbe kerül a rádióadásoktól kezdve a kórházak kommunikációs rendszeréig mindennek a kapcsolója, a teljes állami hírközlési infrastruktúra.
 • Megnyerheti az ellenzék a választást, de Orbánéknál lesz a kapcsoló és nem mellesleg, a rendszeren továbbított adatokhoz hozzáférés is
 • az egész hatalmas monopóliumot fog jelenteni. A műsorszórás eddig is állami monopólium volt, ezután magán monopólium lesz.
 • az Antenna Hungáriának eddig is nagyon sok zűrös ügye volt, de eddig közadatként nagy nehezen ki lehetett kérni a szerződéseit. Ezentúl magáncégként ez még nehezebb lesz…”

véli Hadházy Ákos.

A meghatározó birodalom….

„A magyar állammal kötött stratégiai partneri megállapodás a hazai távközlési piac egyik jelentős gazdaságtörténeti momentuma, melynek eredményeként az állam és a magántőke együttműködésével rövid időn belül a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát hozzuk létre.”

– hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

„Az Antenna Hungária többségi részesedésének megszerzése, illetve a két vállalat távközlési portfóliójának, szaktudásának és know-how-jának egyesítése hozzájárul majd a hazai távközlési szektor technológiai fejlődéséhez, illetve versenyképes és magas minőségű szolgáltatások biztosításához az üzleti és a lakossági szegmensben is.”

– tette hozzá az elnök–vezérigazgató.

Az Antenna Hungária – birodalom

Évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), a folyamatban lévő akvizíció lezárását követően pedig a tulajdonába kerül a kormányzati távközlési infrastruktúrával rendelkező, illetve azokat üzemeltető MVM NET Zrt. is. Az állami vállalat emellett jelentős szolgáltatásokkal van jelen a rendezvényszervezés műsorgyártás, műsorterjesztés, távközlés, műholdas kommunikáció, illetve a távközléshez kapcsolódó IT szolgáltatások területén. Az AH Zrt. az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként folyamatosan saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat épít ki, így komoly saját infrastruktúrával rendelkezik.

A 4iG Nyrt. – birodalom

Az informatikai vállalkozás 2018 nyarán olvadt be a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt.-be, 2019 júniusban viszont az egykori felcsúti polgármester váratlanul megvált a társaságtól, a cégtulajdon döntő része Jászai Gellérthez került, aki korábban a Mészáros-birodalom működtetője volt, ám azóta otthagyta a Konzum–Opust. A 4iG ezután vette meg a T-Systems Magyarország Zrt.-t a Deutsche Telekomtól.

A 444.hu arról ír, hogy a kormány legalább egy éve készül az informatikai szektor elfoglalására, a 4iG pedig nemcsak a kormányintézmények, állami hivatalok, az államhoz közeli pénzintézetek fő informatikai szolgáltatója lesz, de az államhoz kapcsolódó nagyvállalatok és önkormányzatok szinte kizárólagos beszállítója is.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország az elmúlt években alig hívott le informatikai fejlesztésre felhasználható uniós forrásokat, és több forrása szerint is elképzelhető, hogy szándékosan tartottak vissza fejlesztési pénzeket, amíg nem sikerül megszervezni az informatikai beszerzési piac feletti teljes politikai felügyeletet.

Rogán Antal minisztériuma 2018 nyarán megkezdte a Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) előkészítését, amely az összes állami vállalat, intézmény és minisztérium 15 millió forintnál nagyobb értékű informatikai megrendelési igényét (gépparkok és szoftverlicencek beszerzésétől bármilyen informatikai rendszer átalakításáig) vizsgálat alá vonja, a 250 millió forintnál drágább beszerzésekről pedig az erre a célra létrehozott Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) dönthet, a végső szó ezekben az esetekben is Rogáné.

Ezzel párhuzamosan építették fel a 4iG-t mint nagyvállalatot, amely irányítja a piacot, és learatja a kiírt tendereket

A céget idén nyáron a nevére vevő váci születésű, a Corvinuson végzett Jászai Gellértnek a kilencvenes években egy tanácsadó cége volt, amellyel a Plaza Centers nevű céggel közösen előbb a plázabizniszben dolgozott, majd a kétezres évek elején az SCD Grouppal szállodaépítésben és turisztikai fejlesztésekben volt érdekelt. A korabeli sajtóhírek szerint az MSZP-közeli Leisztinger Tamás állhatott az akkori üzleti vállalkozásai hátterében, de a 444.hu információi szerint Jászainak jó kapcsolatai voltak mind a Fidesz, mind az MSZP–SZDSZ köreiben.

 

orbán

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Hadházy: megnyerheti az ellenzék a választást, de Orbánéknál lesz a kapcsoló – Az Antenna Hungária Zrt. többségi tulajdona is Orbánék emberéhez kerül

 • 2021.08.26 - 19:55
  Közvetlen hivatkozás

  Ha nincs más akkor mocskos eszközökkel ( lásd fidesz minden mozdulata) kell nyerni az ellenzéknek, a háborúban minden megengedett… Csaljatok, hazudjatok de ne engedjétek ezt az aljas mocsok fideszt tovább urakodni, lopni és csalni /////

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.