Nyílt levél minden olyan polgármesternek, aki Atyaúristennek hiszi magát

Szerkesztőségünkbe érkezett egy nyílt levél, ami valódi címzettjén túl -az ország egyik legnagyobb városának polgármestere- minden olyan településvezetőnek íródott, aki nem a közösségét, hanem saját politikai szándékait és önös érdekeiket követi. Ők azok, akik nem is foglalkoznak azzal, hogy mi lenne jó az őket megválasztó polgároknak. 

“Tisztelt Polgármester úr!

Sajnálom, hogy levelemmel zavarom, gondolom, a pokolba kíván már. Ha saját ügyemről lenne szó, már régen feladtam volna, hiszen aminek az elintézésére közel egy év nem volt elegendő, -a sajtó nyilvánossága előtt is megtett önkormányzati ígéret ellenére- arra már polgárként keresztet vetettem volna.

De mivel egy kisemberről van szó, aki a látszat szerint szélmalomharcot folytat az önkormányzattal, kénytelen vagyok Önt ismét zavarni. Bár úgy hiszem, hogy egy közszolga számára, ha egy állampolgár megkeresi, az nem lehet zavaró, még ha esetleg kellemetlen is.

Tisztelt (?) Polgármester Úr!

2020. június elsején 16.55-kor email-t küldtem Önnek, amelyben segítségét kértem egy olyan ügyben, amelyre megkértek. A levél tartalmát nem ismétlem, az gondolom az iktatóban megtalálható.

Később egy barátommal közösen kértük, hogy az érintett családdal polgármester úr fogadjon bennünket. Ezt az emailt 2020. június 26.-án, 12.03-kor küldtük el Önnek.

A mai napig egyik levélre sem érkezett sem szóban, vagy levélben válasz az Ön részéről. Nem tudom, hogy milyen gyakorlat van az ügyfelek lerázására a hivatalban, de ez a módszer sértő és megalázó számunkra. Minden magyar állampolgárt megillett  -még a NER valóságában is- a jóhiszemű eljárás, aminek része, hogy a nép választott tisztségviselői legalább válaszolnak a megkeresésükre. Egyebekről már nem is beszélve.

Polgármester Úr!

Tudom, csak piti ügyről, egy szerencsétlen családról van szó. És szeretném hinni, hogy mindez csak a véletlen műve és nem az általános gyakorlat az önkormányzatnál. Hiszem azt, hogy nem az állampolgár van a hivatalért, hanem fordítva. Önt és vezetőtársait  bármilyen hihetetlen,

azzal bízták meg a választók, hogy jószándékkal, felelősen járjanak el minden Önök elé kerülő ügyben. Méghozzá pártatlanul, kizárólag a közjó érdekében

– mondom én a balga polgár.

Nézze polgármester úr, tisztában vagyok azzal, hogy ha nem akar segíteni, akkor ezer meg ezer levelet írhatok

Ugyanakkor azt joggal várom el, hogy az Önhöz intézett leveleimre a jogszabályok keretei között, a lehető leggyorsabban választ kapjak. Úgy hiszem, hogy fordított esetben Ön is osztaná a véleményemet független attól, mit gondol egy esetleg arrogánsnak tartott grafománról, aki belepiszkít az Ön álomszép világába.

Szeretném Önt emlékeztetni arra, amit Orbán Viktor mondott közel egy éve:

“Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja, hogy Magyarország hegyen épült város, és köztudott, azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszméjére építhetünk.” / forrás: miniszterelnok.hu /

Vajon az az eljárás, amivel a hivatal packázik közel egy éve egy élettől meggyötört sorsú családdal, mennyiben felel meg a kormányfő által mondottaknak?

Ez mondja Ön “igazi, mély és magasabb rendű életnek”? Egy demokráciában, egy jogállamban, ahol nincs különbség ember és ember között, az önkormányzat a településen élőket kell /ene/, hogy szolgálja, ez nem is lehet vitás. Csak akkor mit gondoljak én, a jámbor és még mindig jóhiszemű magyar választó?

Tisztelettel:

egy magyar ember, aki hisz az emberi jóság, szeretet erejében.”

Hasonló:

nyílt levél

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük