Nyílt levél Orbánnak: bírálja felül Kásler Miklós döntését, mert az igazságtalan, alaptalan és alapjaiban rendíti meg intézetünk biztonságos működését

Mint arról beszámoltunk, a húsvéti ünnep alatt Kásler Miklós eltávolította helyéről az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját, Cserháti Pétert. Példátlan összefogással válaszoltak a szerintük méltánytalan döntésre az intézmény dolgozói.

Orbánon a sor….

“Kiállás Cserháti Péterért és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetért

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóiként mélységesen megrendülve fogadtuk Kásler Miklós húsvét vasárnapi döntését, mely szerint menesztik intézetünk főigazgatóját, Cserháti Pétert.

Jelen levelünkkel határozottan szeretnénk kifejezni, hogy a fenti döntést megalapozatlannak és teljes mértékben igazságtalannak tartjuk. A menesztés indoklásában leírt állításokat pedig a leghatározottabban visszautasítjuk.

Cserháti Péter vezetésével

intézetünk a járvány magyarországi megjelenése óta heroikus küzdelmet folytatott. A járványügyi hatóságokkal folyamatos egyeztetésben és együttműködésben kerestük az egyensúlyt, hogyan folyhatna mozgásszervi rehabilitáció továbbra is Magyarországon és ugyanakkor hogyan segíthetnénk a COVID-19 vírussal megfertőződött betegek ellátását.

Intézetünk vezetése teljes átláthatóságot biztosított számunkra, folyamatosan tájékoztatott minket dolgozókat is az aktuális lépésekről, melyek az érkezett írásbeli utasítások és határozatok, valamint az arra adott reakcióink mentén egyértelműen végig követhetők. Az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ minisztérium által jóváhagyott ránk szabott utasításait rendre azonnal végrehajtottuk és az intézetben a kért változtatásokat a határidőre elvégeztünk.

Kásler Miklós miniszter úr legutolsó ápr. 7-én kelt levelének, valamint az ápr 10-én elfogadott ütemtervnek megfelelően 233 ágyat szabadítunk fel 2020 április 15-re.

A főépület kiürítése jelenleg is zajlik,

az elmúlt egy hétben – munka, pihenő és ünnepnapokon is dolgozva – kialakításra kerültek a betegutak, zónák és a személyzet beosztása. Összegezve eddig is készen álltunk, és most is készen állunk, hogy a hozzánk érkező betegeket fogadjuk és megfelelő szinten ellássuk. Azt is láttuk, hogy mind az Operatív Törzs, mind a Nemzeti Népegészségügyi Központ mindent megtesz, hogy a járványt Magyarországon kontroll alatt tartsa és az állampolgárokat megvédje.

Éppen ezért jelen levelünkkel Miniszterelnök Úrhoz, az Operatív Törzshöz és a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz fordulunk, és kérjük, hogy bírálják felül Kásler Miklós döntését, mert az igazságtalan, alaptalan és alapjaiban rendíti meg intézetünk biztonságos működését ezáltal véleményünk szerint veszélyezteti a magyarországi egészségügyi ellátás működését ebben a kritikus helyzetben.

Amennyiben egyetért kérésünkkel aláírásával támogassa azt!

Köszönettel
Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozói közössége”

Szél Bernadett közösségi oldalán jelezte, hogy ombudsmanhoz fordul az ügyben, mert:

“Magyarország nem ezt érdemli – sem a betegek, sem a szakemberek. Azt várom az ombudsmantól, hogy indítson eljárást és adjon hangot a betegek és gyógyítóik érdekeinek.

Magyarországon minden állampolgárnak joga van az egészségi állapota által indokolt, megfelelő és hozzáférhető egészségügyi ellátáshoz, még veszélyhelyzet alatt is, és nem tűrhetjük szó nélkül, hogy a kormány Taigetoszt csináljon a magyar egészségügy maradékából!”

Egy hozzászólás itt: “Nyílt levél Orbánnak: bírálja felül Kásler Miklós döntését, mert az igazságtalan, alaptalan és alapjaiban rendíti meg intézetünk biztonságos működését

  • 2020.04.14 - 09:28
    Közvetlen hivatkozás

    Egy minisztert akkor kell felülbírálni, ha a tettei okozatairól bebizonyosodik, hogy-: ártalmasak voltak! Eddig ilyen nem bizonyosodott be! Várjuk ki a bizonyságot, lehet-: leváltani, ha rosszat tett!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük