Sorting by

×

Nyilvánosságért kiált: Kína az európai terjeszkedéséhez még a trójai falovat is a mi pénzünkből építi

Meghívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert május 17-re egy egyeztetésre a kínai Fudan Egyetemről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter – tudta meg az atv.hu.

Szigorúan “nem nyilvános”!

Baranyi Krisztina azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy elmegy az egyeztetésre, de sok jóra nem számít. Azt várta volna, hogy a döntés-előkészítésbe vonják be őket, mert eldöntött dolgokról nehéz egyeztetni. Úgy fogalmazott, hogy a döntések lényegében „a fejünk fölött” már megszülettek a Fudanról. Azt mondta, hogy szeretnének tájékoztatást kapni a Fudan pontos helyszínéről, arról, hogy a Diákvárosban csak állami területen hogyan fér el.

A legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a Diákváros terveivel, mi a megvalósítás pontos helye és ütemezése. A pénzügyi konstrukcióra is kíváncsiak, vagyis arra, hogy

„mennyit tesz be a projektbe a magyar állam pontosan, és mennyit Kína és (…) hogy hogyan és miből térül meg a beruházás, ki fizeti majd az egyetem üzemeltetési költségeit.”

Közösségi oldalán még hozzátette a polgármester:

“Ha Kína az európai terjeszkedéséhez még a trójai falovat is a mi pénzünkből építi meg magának, arról azért világosan kellene beszélni a nyilvánosságban.
Hétfőre hívott találkozóra Palkovics miniszter úr, hogy egyeztessünk a kínai egyetem ügyében. Kértem, hogy legyen nyilvános a megbeszélés, tekintettel a projekttel kapcsolatos eddigi ellentmondásos kormányzati információkra, illetve a széleskörű érdeklődésre. Ezt a választ kaptam:

Tisztelt Polgármester Asszony! “Álláspontunk szerint a megbeszélés élő, online közvetítése megnehezítené az érdemi, szakmai egyeztetést, ezért megértését kérve a tárgyalást az eredeti szándéknak megfelelően zárt körben tartanánk. “

Érdemi, szakmai egyeztetésről beszélni úgy, hogy a meghívásunk óta törvényjavaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy a kerületnek és a Fővárosnak semmiféle befolyása se lehessen a beruházás megvalósulására – visszatetsző”

Kanyarban eladósodunk?

A főpolgármester úgy reagált a miniszteri meghívásra, hogy szerinte nem őt, hanem elsősorban a magyar embereket és különösen a budapestieket kellene tájékoztatni. Karácsony Gergely úgy gondolja,

a döntéssel a kormány minden egyes magyar embert készül eladósítani a kormány 500 milliárd forinttal Kínának “a Kínai Kommunista Párt iránymutatásai alapján működő egyetem érdekében.

Palkovics László meghívásának azért is van jelentősége, mert nemrég kiderült, hogy a Fudan Hungary Egyetemet a kormány a Diákváros területére tervezi, Palkovics László pedig vélhetően kezdeményezni fogja, hogy kiemelt beruházás legyen a beruházás. Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely népszavazást helyezett kilátásba a Fudan miatt. A kínai Fudan Egyetem campusát a tervek szerint 540 milliárdból építené fel a kormány, ráadásul úgy, hogy a hitelt is kínai banktól veszi fel.

átver

2 hozzászólás

  • 2021.05.14 - 11:34
    Közvetlen hivatkozás

    Nem az országunk eladósítása itt a legnagyobb probléma. Választanunk kell Európa és Ázsia között. El tudom képzelni, hogy Ázsia meghekkeli a magyarországi választásokat, mert ez az érdeke. El tudom képzelni, hogy ha Orbán marad, Európa visszaállítja a schengeni határokat, és kirúgnak bennünket a NATO-ból. És talán felfüggesztik az uniós tagságunkat is. Mert ez Európa érdeke. Kína már felvásárolta az USÁt, most Európán a sor, és az EU talán nem olyan hülye, hogy ezt ne venné észre. Véleményem szerint minden politikus, aki belemegy olyan alkukba, amilyenekbe nálunk belementek, hazaáruló, vagy zsarolható, nemzetbiztonsági kockázat. És kétlem, hogy a jövő évi választások, ha lesznek egyáltalán, változtatni fognak a status quón. Túl nagy nagyhatalmi érdekek játékszereivé váltunk. Ez a véleményem.

    Válasz
  • Visszajelzés: "Jól alszik? Nagy stressz lehet önnek az utcán mászkálni..." - írta a kínai nyelvi és kulturális programokat kínáló, állami irányítású intézmény vezetője - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.