A nyíregyházi kórházban nem írják alá az orvosok az új szerződést – veszélyben a traumatólógia, a szülészeti-nőgyógyászati, az urológiai és a sebészeti ellátás!

Dr. Kunetz: “nemcsak a baleseti ellátás állhat le a Nyíregyházi Kórházban, hanem a szülészeti-nőgyógyászati, urológiai és a sebészeti ellátás is. Ezt csak így lehet megcsinálni!” De pontosan mit is és hogyan? Olvassa!

Az egészségügyi szolgálati munkaszerződést a jelen feltételek mellett osztályunk orvosai elfogadni nem tudják, tekintettel arra, hogy a munkaszerződés és a kapcsolódó megállapodás egyáltalán nem tartalmazzák a foglalkoztatás (munkavégzés helye, ideje, illetmény alapon túli bérelemek) minimum feltételeit

– áll a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának orvosai által írt levélben, melyet Kunetz Zsombor tett közzé Facebook-oldalán.

A levél írói jelezték, hogy nem értenek egyet a felkínált szerződés elemeivel, a díjazás mértékével és a munkaidő szervezésének módjával sem

Kérjük az egyeztetések azonnali megkezdését, a munkaszerződés módosítását. A szerződést ebben a formában osztályunk orvosai nem írják alá, így 2021. március 1-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei traumatológiai ellátás megszűnik

– közölték.

A Telex szerint a Debreceni Egyetem klinikáján sem voltak hajlandók aláírni új szerződésüket jelenlegi formájában a traumatológiai és kézsebészeti osztály dolgozói. A Szabó Zoltánnak, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökének és Ónodi-Szűcs Zoltán stratégiai és gazdasági alelnöknek címzett hétfői levél megfogalmazói azonnali egyeztetést kérnek a klinika vezetőitől, máskülönben március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás.

A debreceni orvosok azóta rendezték a vitát az egyetem vezetésével, így jelen állás szerint működni fog a traumatológia a városban.

Daniel Asor

 

 

Asor rabbi

2 hozzászólás

 • 2021.02.23 - 19:04
  Közvetlen hivatkozás

  OV nek és bandájának kellene egy szerződést aláirni, “Ne lopj, csalj, hazudj” ök nem irnák alá fogadom !!! mocskos banda amihez érnek ott csak kiégett föld marad, és mindenki hibás csak ez a fidesz banda nem !!!

  Válasz
 • 2021.02.23 - 21:24
  Közvetlen hivatkozás

  Végre egy kórház,ahol az orvosok tudják,hogy az ő kezükben van a pisztoly,a kormányéban viszont csak fakardocska.
  Ehhez képest a kormány olyan szerződést akar aláíratni az orvosokkal,amiben tulajdonképp zsarolja őket.Az orvosoknak kellett volna megírni a szerződést,és a kormánnyal aláíratni. Most olyan a helyzet,hogy a dokik diktálhatnának,és nagyon buták,ha nem teszik meg.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük