Nyolc ellenzéki párt és két civil szervezet áll a miskolci önkormányzati jelöltek mögött

Veres Pált, a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület (Függetlenek SZIVE) polgármesterjelöltjét támogatja nyolc ellenzéki párt és két civil szervezet az őszi önkormányzati választáson Miskolcon – jelentették be sajtótájékoztatón pénteken a borsodi megyeszékhelyen.

Minden körzetben egyetlen kihívó lesz

Varga Andrea, a jelöltet támogató egyik szervezet, a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület elnöke a tájékoztatón elmondta, az egyesület és a szövetséges ellenzéki pártok Veres Pál mellett tizenkilenc közös képviselőjelöltet is elindítanak az októberi voksoláson annak érdekében, hogy minden miskolci választókörzetben egyetlen kihívója legyen a jelenlegi városvezetésnek.

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztját betöltő Veres Pál elmondta, egyesülete kérte fel a polgármester-jelöltség elvállalására, ezek után kezdték el a tárgyalásokat a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesülettel, illetve a vele szövetséges ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel.

Közös városfejlesztési program

„Ők kinyilvánították, hogy nem kívánnak más polgármesterjelöltet állítani, az a céljuk, hogy egy az egyben álljunk majd a választás napján, és döntse el a város közössége, hogy kit kíván megválasztani” – fogalmazott.

Veres Pál hozzátette, közös városfejlesztési programot állítanak össze, amelynek alapvető pontjaiban egyetértés van, inkább „a hangsúlyok és az ötletek adódnak össze”. Mint mondta, a programtervezetet a következő hetekben ismertetik a város közvéleményével és a beérkező vélemények után fogják véglegesítik.

A Nagy-Miskolc-program célkitűzései között az elvándorlás megállítását, a város régióközponttá válását, a közterületek fejlesztését, „valódi” kerékpárutak építését, a közlekedési hálózat újratervezését, illetve a városrészek egyedi fejlesztési koncepciójának létrehozását említette. Közölte, elindítanák a Salkaházi+ programot annak érdekében, hogy a miskolci idősek hozzáférhessenek a város kulturális, sport- és turisztikai kínálatához és legyenek közösségi tereik.

Életpályamodell és tehetségprogram a fiataloknak

A programpontok között a fiatalok számára indítandó miskolci életpályamodellt és tehetségprogramot emelte ki a polgármesterjelölt, aki egy gazdaságfejlesztési tanács feltételeinek megteremtését és a kulturális élet újraszervezését is fontosnak nevezte.

Az MTI kérdésére, hogy mely ellenzéki pártok biztosították támogatásukról az őszi választáson, Veres Pál azt mondta, szinte mindenki, aki nem a jelenlegi polgármestert támogatja.

„A tizenkilenc emberben nem pártok képviselőit és pártokat látok, hanem tizenkilenc olyan embert, aki vállalja, hogy arcát, cselekedeteit és tetteit a városért kiteszi és hajlandó érte cselekedni, tenni és összefogni” – fogalmazott Veres Pál.

Akik a városért akarnak tenni

Megjegyezte, a jelölteket arra kérte, hogy tegyék félre politikai szimpátiájukat. A jelölőszervezetek olyan embereket választottak, akik a városért akarnak tenni.

A sajtótájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint Veres Pál indulását a Függetlenek SZIVE és a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület mellett az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Padtársak Miskolc, a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Jobbik is támogatja.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük