BulvárKiemelt hírek

Nyolc év a kábszerterjesztőnek

kábszer

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb kábszer csempészt, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

A bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit

A  szabadságvesztés kiszabása mellett kilenc évre kiutasítottak Magyarország területéről. A vádlott a gépkocsijával tavaly július 8-án, nem sokkal éjfél után jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Járművét kábítószer-kereső kutyával is ellenőrizték. A kutya jelzése után az autó tüzetes átvizsgálás során az ajtókon és a sárvédőknél szerelési nyomot találtak. A rejtekhelyekről és a gyanúsított ruházatából 32 csomagban 19,5 kilogramm nagy tisztaságú heroin került elő.
A szakértői vélemény szerint a férfi által szállított drog hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem kilencvenszerese volt.
Az elvégzett vizsgálat szerint a szerb férfi az őrizetbe vétele előtt kokaint fogyasztott.
Az előkészítő ülésen a 29 éves vádlott beismerte bűnösségét. Vallomása szerint Máltán dolgozott egy üzemben és a vendéglátásban, de tavaly év elején a járvány miatt elvesztette a munkáját, reménytelen helyzetbe került, ezért vállalkozott a drog szállítására.
Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be.

(Képünk illusztráció)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Azért itt méfg legalább nem tartunk

 

kábszer

 

About Author

Szólj hozzá!