A csillogó villogó díszek, a karácsonyi fények, az ünnep hangulata sem feledtetheti, hogy létezik egy másik, egy kilátástalan helyzetben levő, pusztuló Magyarország.
[mnky_ads id=”3427″]

Karácsony, másként

Milliók tengődnek úgy, hogy gyakorlatilag esélyük sincs az emberhez méltó életre, számukra már az is öröm, ha naponta esetleg tudnak kenyeret venni. Az ő álmaik – amennyiben még vannak – földhöz ragadottak. Nem vágynak luxusutazásra, milliós karórákra, helikopterezésre, vagyont érő táskákra, de még talán svájci bankszámlára sem. (Azért sem, mert többségük talán azt sem tudja, hogy ilyen van.) Szeretnének tisztes megélhetést biztosító munkát, fedelet a fejük fölé, és egy szebb holnapot a gyermekeiknek.

A vidéki Magyarország, ma a közmunkások világát jelenti. Kiszolgáltatott emberek százezreit, akik meghunyászkodva tűrik, hogy a parancsolóik azt tegyék velük, amit úrinak mondott kedvük éppen diktál. Aki szólni mer, azt páros lábbal billentik bele a mély gödörbe, ahonnan már szinte lehetetlen felkapaszkodni. Ezért tűrik el a megaláztatást, ezért veszik tudomásul, hogy a közmunkások számára – általában – még a legelemibb munkafeltételek is hiányoznak. Többük beszélt arról, hogy az elemi tisztálkodási feltételek sincsenek a számukra biztosítva. Nem tudnak kezet mosni, ha netán kis, vagy ami még rosszabb , nagy dolgukat kellene végezniük, akkor marad a mező, még volt, a kukoricás, vagy a – korábban kitisztított – árokpart. Ha valakinek nagyon sürgős, akkor elmondhatja, hogy nincs szerencséje. A közmunkásokat a mai hatalom nem veszi emberszámba, a közmunkának nevezett rabszolgamunka, statisztikák javítását szolgálja. Így valósul meg országunkban – no, nem a gyönyörű rend, hanem – a teljesnek mondott foglalkoztatás. Talán sántít, de néha úgy érzem, hogy az ókori Rómában is nagyobb becsülete volt a szegényeknek, illetve a rabszolgáknak, mint napjainkban, hazánkban a védtelen embereknek.

A gazdagok még gazdagabbak, a szegények, még szegényebbek lettek.

Szinte nincs olyan nap, amikor ne jelenne meg írás, tudósítás arról, milyen méltatlan körülmények között tengődnek felebarátaink, hogyan nő a szegénység, a nyomor. A Fidesz 2010 óta tartó uralkodása alatt óriási jövedelemkülönbségek jöttek létre. A gazdagok még gazdagabbak, a szegények, még szegényebbek lettek. A valamikori középosztályba tartozók közül rengetegen vesztették el egzisztenciájukat, már csak ábrándozhatnak egy szebb világról. Tessék csak megnézni, kik állnak az ingyenes ételosztásokon sorba.

Az országot lényegében egy személyben uraló miniszterelnök nem akar tudomást venni arról, ami ma hazánkban van. Kinyilatkoztatásaiban a ragyogó jelenről és a még fényesebb jövőről beszél. Ha hiszi amit mond akkor azért, ha pedig tisztában van azzal, hogy nem a való világról beszél, akkor pedig azért alkalmatlan arra, hogy az ország első embere legyen. Aki képes arra, hogy szemrebbenés nélkül beszéljen Magyarországról, mint a földi mennyországról, az mindenre képes lehet. Vajon meddig lesz Magyarország, a délibábok országa?

Vajon szabad e belenyugodni abba, ami van? Vajon tényleg “örök életű” a ma uralkodók hatalma? Hiszem, hogy nem. Mert az nem lehet, hogy mai, szegénysorban élő, hétvégén sokszor otthon éhező gyermekek is szüleik szomorú sorsára jussanak.

A Megváltó születésére emlékezünk

Jézus a kiszolgáltatottak, az elesettek oldalán állt. A mai kurzus csak szavaiban keresztény. Cselekedeteik ellentétesek Isten fiának a tanításaival, növelik a kiszolgáltatottságot, a nyomort. Két kézzel adnak a gazdagoknak, a szegényt kutyába sem veszik. Szerintük, mindenki annyit ér, amennyije van. A szegények milliói megtűrten, kiszolgáltatottan élnek.

A Szenteste előtti napokban a hatalmasságok egy napra jótékonyságot gyakoroltak, villogó vakuk, televíziós kamerák kereszttüzében. Úgy csináltak, mintha a sajátjukból adtak volna. Pedig dehogy: a köz pénzéből voltak kegyesek irgalmasnak lenni. Az egész országnak jobb lenne, ha az év, további 364 napján is a népet, az elesetteket szolgálná a hatalom. Erre a Fidesz képtelen: utálják a nyomorban élőket, szükséges rossznak tekintik őket, akiket el kell valahogyan viselniük. Tisztában vannak azzal: a nyomor csak nyomort teremt, a csórók korán halnak. Sokuk számára bizony megváltás a halál, a Fidesz számára pedig, egy nyűggel kevesebb.

Boldog karácsonyt Magyarország!

Karácsonyi üdvözlet


[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét