Nyomoznak a megrongált ferihegyi kifutópálya miatt

Gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást a rendőrség a repülőtér 2-es kifutópályájának múlt csütörtöki megrongálása miatt, a Budapest Airport (BA) pedig belső vizsgálatot indított.

Szakértők szerint egy startoló Jumbo Jet bonthatta meg a betont, ami miatt le kellett zárni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Az esetről sem a rendőrség, sem az üzemeltető nem közöl részleteket a nyomozás, illetve a vizsgálat lezárultáig – olvasható a szerdai Magyar Időkben.

A lap emlékeztet: múlt csütörtök éjjel műszaki hiba miatt le kellett zárni a repteret, 14 járat nem érkezett meg Budapestre, és több, péntek reggeli induló járatot is törölni kellett. A BA tájékoztatása szerint éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es kifutópálya, és mivel az 1-es jelenleg felújítás miatt zárva van, a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni a teljes repülőteret. Hardy Mihály, a BA szóvivője azt mondta: egy felszálló gép miatt sérült meg a kifutópálya szélén a felület, a megrongálódott részt gyorsjavító aszfalttal kezelték.

A pálya állapotát folyamatosan ellenőrzik

A nyomozásnak és a BA belső vizsgálatának azt kell megválaszolnia, hogy melyik gép rongálta meg – a hírek szerint 6-8 négyzetméteren megbontva a többrétegű beton felső rétegét – a 2-es kifutópályát, valamint ki kell térniük arra, hogy a kifutópálya legutóbbi felújítása során a legfelső réteg felhordásakor nem tértek-e el az előírt technológiától. Hardy Mihály szerint egyébként a pálya teljesen biztonságos, és az állapotát folyamatosan ellenőrzik.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Frissítve, a reptér közleményével! Megbénult a Liszt Ferenc Repülőtér

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük