Mennyi lesz a januári nyugdíjemelés? – A PM válasza: még törpölünk rajta…..

Szerintem, ha a pénztáraknál tapasztaltak alapján bárkit megkérdeznének az infláció alakulásáról, nagyjából mindenki betudná lőni 50-60, sőt esetenként 100% köré. A pénzügyminisztérium (PM) nem jár vásárolni, ők időt kérnek, hogy kiszámolják, hogy januárban az 5,2 százalékhoz képest mennyivel legyen magasabb a nyugdíjemelés.

“A kormány a januári nyugdíjemelés mértékének megállapításához vizsgálja a szankciós infláció várható alakulását”

– válaszolta a Pénzügyminisztérium az atv.hu kérdésére.

Kockás papír, cerka, vagy a való élet?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tegnapi kormányinfón azt mondta munkatársunk kérdésére, hogy még nem döntött a kormány, de aznap meghozza a döntését a nyugdíjemelésről. A napokban posztolt Varga Mihály a Facebook-oldalán arról, hogy nyugdíjemelésről tárgyalt a Gazdasági Kabinet a hétfői ülésén.

Januártól újabb nyugdíjemelés várható

– írta a pénzügyminiszter, hangsúlyozva:

februárban érkezik majd a 13. havi nyugdíj is.

Pénzügyminisztériumi hablaty

A portál kérdésére, hogy döntöttek-e a szerdai kormányülésen a nyugdíjemelés mértékéről – mert jövőre 5,2 százalékosat irányoztak elő korábban – és mennyi lesz a januári nyugdíjemelés mértéke, a Pénzügyminisztérium részéről azt válaszolták:

“a kormány a januári nyugdíjemelés mértékének megállapításához vizsgálja a szankciós infláció várható alakulását”.

A kormány továbbra is elkötelezett a nyugdíjasok védelmében: a szankciós infláció miatt idén már három alkalommal fizettünk nyugdíj-kiegészítést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően idén is tudtunk nyugdíjprémiumot fizetni – közölték a válaszukban.

“A januári nyugdíjemelés mellett jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat, és a rezsicsökkentés fenntartásával is segítjük a nyugdíjasokat. (…) Amikor a kormány döntést hoz, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt” – közölte a PM.

Az elemzők 14-15 százalékos inflációt valószínűsítettek jövőre. Ön milyen számot mondana?