Ki ne félne attól, hogy idős korára utoléri a rettegett  Alzheimer- vagy Parkinson-kór? A legújabb trend szerint mindkettőt jó előre jelzi a szervezet és valamelyest vigaszt jelent, hogy tehetünk is ellenük.

Alzheimer-kór, vagy …..

A blikk.hu információja szerint az Alzheimer-kór tünetei a halál előtt 15 évvel jelentkezhetnek. Ha azt vesszük észre, hogy elkezd romlani a rövidtávú memóriánk, egyre feledékenyebbek vagyunk, nem jutnak eszünkbe szavak, és elveszítjük érdeklődésünket az iránt, amiért addig odáig voltunk, akkor lehet, hogy az előjelét tapasztaljuk. De lehet, hogy egészen másról van szó, így nem ér kétségbe esni!

Egy új vérvizsgálattal kimutatható az Alzheimer-kórra jellemző fehérje

 

Parkinson-kór

A Parkinson-kórra akkor érdemes gondolni, ha állandóan remeg a kezünk, vagy ha  gyakran egyensúlyzavart tapasztalunk, esetleg jellemző a tipegés, vagy a kézírásunk megváltozása.

De…!

Egy friss kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújt mindkettő ellen.

„A kávézás a jelek szerint valamilyen összefüggésben van azzal, hogy csökken az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásának kockázata”

– nyilatkozta Donald Weaver, a torontói Krembil Agykutató Intézet társigazgatója.

Még egy “de”!!!!

Az is pont olyan esélyes, hogy egyszerűen szembe kell néznünk azzal, hogy múlik felettünk az idő és egyes dolgok nehezebben sikerülnek, mint addig. Ne gondoljon rögtön a legrosszabbra, de érdemes egy illetékes orvost felkeresni. Addig is igyon naponta több jó kávét! Az nem árthat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét