Connect with us

Kerítésen innen

„Nyugodj békében, Dia!” – Megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát

Tompos Kátya
Megosztás

Megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatának holttestét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a következőt tette közzé közösségi oldalán.

Legyen könnyű neki a föld!

„Megtaláltuk a motorcsónak baleset negyedik áldozatát… A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. Mostmár a két testvér együtt van… Kollégáink fáradhatatlanul tovább keresik az áldozatokat. Haza fogjuk vinnünk őket! Nyugodj békében, Dia! Őszinte részvétünk a családnak, felfoghatatlan…”

Mint ismert…

Szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy motorcsónak ütközött egy szállodahajóval. A május 18-i horrorbaleset az egész országot megrázta: a nyolc személyből álló társaság egy motoros kishajóval indult el aznap egy fesztiválról, ám út közben összeütköztek egy szállodahajóval. A Heidelberg nevű hajót végül Komáromnál tartóztatták fel, a motorcsónak viszont összetört, majd a fiatalokkal a fedélzetén elsüllyedt. A balesetben ketten meghaltak.

Egy ember élte túl a katasztrófát. A baleset után két holttestet találtak meg, aztán előkerült az egyik, 19 éves áldozat teste is, most pedig a 28 éves Diáé. Már csak három embert keresnek.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Szerző