Kerítésen innen

Nyugodj meg Orbánisztán népe! Nem fél-, hanem 1 egész kiflit kapnak az ovisok! – üzente 2022 Magyarországán egy polgármester

Nyugodj meg Orbánisztán népe! Nem fél-, hanem 1 egész kiflit kapnak az ovisok! - üzente 2022 Magyarországán egy polgármester

Ne őrüljünk meg teljesen! Gondolkodjunk inkább kicsit! Tényleg azon megy a bruszt, hogy 2022-ben, Európa közepén, hogy egy óvodás gyerek hány kiflit kaphat uzsonnára? Egyáltalán miként vetődhet fel kérdésként, hogy nem annyit, amennyi jólesik neki? Nem lazacos, kaviáros díszitett szendóról beszélünk, hanem egy vajaskifliről!

Napi abszurd és a hozzá illő feloldás….

A szerdai nap híre, hogy Kalocsán a közétkeztetési intézmény spórolásra kényszerül a drasztikus energiaáremelkedés miatt, ezért úgy döntöttek, hogy szeptembertől az óvodásoknak a korábbi (2014-es) rendeletben megszabott fél-egy péksütemény helyett egyes esetekben csak fél darabot küldenek fejenként a súly figyelembevételével. Az erről szóló tájékoztatót egy kalocsai képviselő osztotta meg 5 nappal ezelőtt a Facebookon, ami nagy felháborodást váltott ki, persze csak azután, hogy a média felkapta és így országos hír lett belőle.

Estére felébredt a polgármester is – marad az egész kifli!

Este Kalocsa polgármestere, Filvig Géza közleményt adott ki, amelyben azt írta,

megdöbbentette, hogy a közétkeztetési intézmény csökkenteni kívánja a gyerekek étkeztetésére kiküldött pékárú mennyiségét. Elmondása szerint az intézményvezető az idei tanévre vonatkozó módosításról előzetesen nem egyeztetett, őt nem értesítette.

Mint írta, rendkívül elkötelezettek a kalocsai gyerekek iránt. A város vezetése teljes erejével igyekszik megoldani a korábbi évekből, évtizedekből adódó elmaradásokat, és a kisgyermekek ellátásban sem kötnek kompromisszumokat a gyerekek kárára.

“Az intézményvezetői döntés kapcsán vizsgálatot rendeltem el. A vizsgálat idejére az intézményvezető döntését felfüggesztettem, és a korábbi adagmennyiség biztosítására utasítottam. Ezzel összefüggésben 2022. szeptember 22-től újra a korábban már megszokott adagmennyiségeket kapják a kalocsai gyerekek”.

Velünk tényleg minden megtehető?

Tegye fel a kezét, aki érti, hogy az érintett lurkók szülei miért tűrték csendben ezt az értelmetlen, embertelen, megalázó helyzetet? Mitől -kitől- féltek az anyukák és apukák? Esetleg akkora az apátia, hogy nem vitte át az ingerküszöböt, hogy éhes marad a kisded, esetleg azzal kell szembesülnie, hogy nincs mit ennie? Arra is jó lenne választ kapni, hogy a polgármester miért csak azután lépett, miután a közösségi média felkapta a történetet? Ki tudja, hány helyen történt még hasonló?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author