Nyunyóka kávéja, avagy hány csillagos a Müller-catering? – Hadházy nem vár tovább, kitálal!

Kávé, tea, gyümölcslé, egy üveg ásványvíz és néhány pogi – ezt kínálta fel a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat a sajtóbeszélgetésén megjelent újságíróknak fejenként. Az ára elég borsosra sikeredett, mármint az, amit a milliárdos EU-s beszerzésből elszámoltak Müller Cecíliáék – tudta meg Hadházy Ákos, amit legújabb Korrupcióinfóján ismertetett.

Müllerék nem adják könnyen az infókat

Hadházy képviselőnek több csörtéje volt Müller Cecíliával, aminek az volt az oka, hogy előbbi adatokat kért utóbbitól, amit különböző firnyákokra hivatkozva a tisztifőorvos nem akart csak úgy önszántából kiadni.

Szegény ember abból főz, amije van

„A Müller Cecília által vezetett 17 milliárdos szűrési program visszásságairól már többször beszámoltam és arról is, hogyan akadályozza Müller a program részleteinek megismerését.

A projekttel kapcsolatban már sok aggasztó részletet megtudtunk, menet közben azonban számos kérdés felmerül, de a tisztifőorvos a járványra hivatkozva minden válasz határidejét 90 napra tolja ki és ezt ki is használja. Az eddigi tételeken kívül

egy látszólag kis tétel, a rendezvényszervezés és catering szerződés azonban már teljes részletében ismert lett előttem.

Ez a tétel újból megerősíti, hogy ha a többi szerződésnél is így bán a tisztifőorvos a közpénzzel, akkor ismét egy ellopott projekttel van dolgunk. Az alábbi megállapítások tehetők az összesen 20 millió forint elköltéséről:

illusztráció: Korrupcióinfo

 

 • összesen 8 féle rendezvényről van szó, ebből van 2 db 80 fős nyitó- és záró rendezvény és egy 3X 100 fős egy napos kommunikációs tréning. A többi néhány fős megbeszéléseket, továbbképzéseket jelent.
 • két féle “rendezvény” semmi mást nem jelent, mint hogy havonta egyszer letesz a szolgáltató egy egységcsomagot Müller Cecília hivatalában.
 • 41 db “szakmai munkacsoport” ülésre és 41 db “projektmegbeszélésen” semmi más dolguk nincs, mint hogy havonta odavisznek összesen 82 (41*2) egységcsomagot
 • az egységcsomagok tartalmaznak: 4 DOBOZ TEÁT, 3×1/2 KG KÁVÉT 10 LITER UH TEJET, 30 PALACK VIZET, 2 KG CUKROT, 2 DOBOZ ÉDESÍTŐSZERT ÉS 1 KG KEKSZET: MINDEZT BRUTTÓ 82000 FORINTÉRT. Ez még a mostani infláció emelte árak mellett is nagyon sok.
 • a SAJTÓ HÁTTÉRBESZÉLGETÉSEK rész a LEGDURVÁBB: Elvileg 4 db, fél napos háttérbeszélgetést tartanak, 10-10 résztvevővel. Ebből csak kettőben lesz büfészünet (fejenként 5 dkg aprósütemény, 4 dl víz, 2 dl gyümölcslé, 1 kávé, 1 tea 🙂 . MINDEZ ÖSSZESEN BRUTTÓ, 2,8 MILLIÓ FORINTÉRT.
  TEHÁT EGY SAJTÓ HÁTTÉRBESZÉLGETÉSEN MÜLLERÉK 72 EZER FORINTOT SZÁMOLNAK EL FEJENKÉNT EGY KÁVÉÉRT, EGY TEÁÉRT, 5 DKG APRÓSÜTEMÉNYÉRT, 4 DECI VÍZÉRT ÉS 2 DL GYÜMÖLCSLÉÉRT (az a pechesebb újságíró, aki a második típusú háttérbeszélgetésre megy, az kávét sem kap).
 • EZ AKKOR IS HŰTLEN KEZELÉS, HA AZ ÖSSZEG ÚGY JÖN KI, HOGY 400EZER FORINT A RENDEZVÉNYSZERVEZÉS MUNKADÍJA (!!)(HÁTTÉRBESZÉLGETÉS 10 FŐVEL!!), 170 EZER FORINT A TEREMBÉRLET ÉS “CSAK” 1800 FT/FŐ A KÁVÉ+VÍZ+ROPI
 • Azok a rendezvények, ahol ebéd is van (összesen 5 rendezvény, összesen 460 résztvevővel), az ebéd svédasztalos, két féle hideg előétel, 3 féle főétel, saláta, két féle desszert és 4 dl víz az elvárt menü.

Átlagosan fejenként és rendezvényenként 14.000.-, ennyiből lakodalmat is lehetne szervezni!

De itt a legtöbb résztvevő csak kekszet és vizet kap egy pár órás megbeszélésen ez az összeg akkor is felháborítóan sok, ha van 5 kicsit nagyobb rendezvény, ahol a kávén kívül valóban vannak rendezvényszervezői feladatok és az előbb említett szerény svédasztalos ebéd is. Ha csak ezeket a rendezvényeket nézzük, akkor 21 ezer forintra jön ki személyenként a rendezvény.

Életemben egyszer beszéltem magánbeszélgetésen fideszes miniszterrel, akkor ő beismerte, hogy az EU projektek rendezvényszervezés/catering része a maffiáé. Ritka, hogy egy rendezvényszervezés szerződés ennyi részletét megismerjük, alighanem nem véletlenül. Ezt a szerződést még Müller elődje írta alá, de a teljesítési igazolásokat már Müllernek kell szignálnia.

Ha a fenti tételekről nem tud, az nagy baj, ha tud, az még nagyobb

A 17 milliárdos szűrési program ügyében mindenképpen fogok feljelentést tenni az eddigi adatok alapján is. A projektnek természetesen sok olyan kiadása is van, ahol sokkal több utánajárás kell a költések indokoltságának megállapításához. De a mostani szerződés alapján mindenképpen szeretnék tisztán látni a többi projektelem ügyében is.

Sajnos csak 90 naponta kapok választ, de én ráérek.

A teljes szerződés itt megtekinthető.”

 

müller

2 thoughts on “Nyunyóka kávéja, avagy hány csillagos a Müller-catering? – Hadházy nem vár tovább, kitálal!

 • Nyunyóka az isten szolgája, gyorsan megtanult lopni,,nagy keresztény a mocskos gerinctelen vén nyanya

 • Így igaz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük