Sorting by

×

Ó, hogy eszem azt kis bátor testét! Meggondolta magát… – Hogy lehet szalonképesen körülírni azt, hogy besz@rt?

Meg az államügyek, ugye. Ugyan a parlamentet hazazavarta, mert a meccs, attól kanos, és meg kell adni a testnek, ami jár neki. De, nem megy! Nem megy a német-magyar meccsre. VIP páholy lefoglalva, repcsi feltankolva, szotyola bekészítve, sál kivasalva, kevlár-mellény kivikszolva, és ennyi. Majd a tévében. Eddig tartott a nagy hazaszeretet.

Dobtam egy hátast, azt hittem ez a szint csupán urbánus legenda, hogy ekkora mélységei a szellemnek nem léteznek. De, léteznek!

Azt írta nekem egy kedves nagymama, K-né Kiss Mária, hogy vegyem tudomásul, hogy a stadion a nemzetet összekovácsolja! Értik? A stadionok! A nemzetet! Csak jelezném, Marika szívem, egy mokány kovácslegény most dobta be az unalmast! Nemzetileg kakukk! Nem kovácsol tovább.

A nagy utcai harcos, Európa utolsó szabadságharcosa becsődölt. System reset. Rugalmas visszavonulás.

Mindegy! Vízkereszt, meg amit akartok! Ááá! Meleg van, segítsenek! Hogy lehet még elegánsan, mondhatni szalonképesen körülírni azt, hogy besz@rt? Mert ez van! Messziről bűzlik. Csak annyi kurázsi sincs benne, hogy kiálljon és beismerje:

Nem szeretné, ha bármely nyomorult kis propaganda-szelfijébe, amit az éppen ügyeletes pojácájával nyomat, lássák már a népek, milyen tökös csávó a kis muki, belelógna néhány szivárványos ez-az.

A bátorság, a soha nem volt vagányság, pont eddig tartott

Semeddig! A németek szivárványszín zászlócskákat osztogatnak, ő meg a karmelita kolostor ismerősen hűvös klotyóján gondolkozik a kovalens kötések kialakulásán, két tekercs vécépapír társaságában. Majd a vár biztonságos, méteres falai közt elkommandózik, lenyom néhány páleszt, szigorúan a szabadságharc jegyében, és meggyőzi magát, hogy még meg lehet győzni a szájtáti népét, hogy néhány szivárványos zászlón, kivilágított stadionon túl is van bátorság. Hát nem! Nincs!

Nem mondom, hogy a király meztelen, mert soha nem voltál király. Papírtigris voltál. Abból is rosszul hajtogatott, kínai forma.

De van még lejjebb, mert már a sajátjaidat is cserbenhagyod.

Állják ők a megvető tekinteteket, te nem mered!

Gyáva percemberke vagy komám, aki a drapéria mögül kiabál, de azt is halkan, nehogy észrevegyék!

Kapcsolódó

 

bátor

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

 • 2021.06.23 - 15:44
  Közvetlen hivatkozás

  Tisztelt szerző! Rendben lévő a cikk, hovatovább élvezetes olvasmány. Csak eszembe jutott közbe, hogy a fiúk
  tudják-e hogy a nagyívű gazdájuk nem meri őket megnézni a helyszínen, és vajon hogy ez hogyan hat az attitűdjükre (szellemi beállítottságukra), ezzel együtt a teljesítményükre. Nem állnak-e le sírva a gazdát hiányolva, mintegy szolidaritást vállalva vele. Odáig jutottam a magyar foci kapcsán, hogy már ez is hidegen hagy és ezt nem a saját szégyenemnek tartom!

  Válasz
 • 2021.06.23 - 15:54
  Közvetlen hivatkozás

  Nagy bukta készül? Esetleg maga helyett egy futsalista pista? Asse? Mivanitt?

  Válasz
 • 2021.06.23 - 16:10
  Közvetlen hivatkozás

  Ez jellemzö a egy putris muzsikusra,,bunkó primitiv, kis hájas nulla, ennyi viselkedni nem tud a cigány…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.