Ó, picinyeim! Az az agymunka túlságosan megterhelő nektek, hogy se cigányozást, se késelést?

Reggel Orbán még óvakodott ítéletet mondani a roma önkormányzat elé vonuló, “cigánybűnözés”-t skandáló demonstrációról. Estére megszületett a döntés: az akciót szeretni kell.

Nézem a TV2 tudósítását. Szinte csak a virágok látszanak

A szöveg lényege:

“A különböző fociklubok szurkolói ellentéteiket félretéve emlékeztek a meggyilkolt fiatalokra, és elénekelték a magyar himnuszt…Feszültségmentesen megfértek egymással a szurkolók.”

Most, hogy döntés van, hasonló szellemben kezd kibontakozni a kormánysajtó egész tábora. A Pesti Srácok már rúgja Karácsonyt és az ellenzéki nyilatkozókat, akik szerint ez nem volt rendben. Még pár óra, és eljutunk odáig, hogy akinek nem tetszett az esti cigányozás, az a gyilkosok pártján áll.

Pár óra? Pár perc se volt

Miközben ezt írom, már hallom is a hátam mögül az egyik tévéhíradóból a Fidesz nyilatkozatát:

“Rendkívüli érzéketlenség a főpolgármestertől, hogy nem áll oda az áldozatok és az áldozatok hozzátartozói mellé, és nácizik”.

Világos. Hiszen a főpróba már korábban megvolt: aki szerint a bíróság döntését a gyöngyöspataiak kárpótlásáról illene betartani, az az iskolai fegyelem és a becsületes pénzkereset ellen lép fel. Ó, picinyeim. Az az agymunka túlságosan megterhelő nektek, hogy se cigányozást, se késelést? Vágod?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük