Ó, még most sincs elkövető az Ó utcai betörésben, Ó és még az is lehet, hogy van, csak mi nem tudunk róla 0 299

A betörés 2017. április 7-ről 8-ra virradó éjszaka történt az Arton Capital Hungary irodájába. A cégbírósági adatok szerint az Artonnak a VI. kerületben, a Hajós utca 25-ben van a székhelye, de maga az iroda a háztömb Ó utcai oldalról nyílik. Itt támadtak a betörők, akik több millió euró készpénzt vihettek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek. A felderítés máig eredménytelen.

Első rész

2013

A parlament gazdasági és informatikai bizottsága hagyta jóvá az Arton Capital Hungary Kft.-t, amely az Egyesült Arab Emírségekben gyűjthet be letelepedési kérelmeket és pénzeket, és jegyezhet ezek alapján majd letelepedési kötvényeket.

2014

Az Arton Capital Hungary kizárólagosságot kapott több országban.


2015

A blog.átlátszó.hu szerint Bulgária egykori külügyi, gazdasági és szállítmányozási miniszterhelyettese árulja a magyar letelepedési kötvényeket, például a Közel-Keleten is. Milen Keremedzsiev az egyik tulajdonosa az Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nek, amely még 2013 augusztusában kapott engedélyt arra a parlament gazdasági bizottságától, hogy árulja a magyar letelepedési kötvényeket.

A 2013. májusban alapított Arton Capital Hungary Kft. tulajdonosai között Keremedzsieven kívül megtaláljuk Vladimir Nikolov Kolevet és Armand Artont is, akikkel együtt működtetik az Invest BG Partners nevű céget, illetve ott találjuk őket a szintén az Arton-birodalomhoz tartozó EU Capital Partners menedzsmentjében is. Az Arton Hungary negyedik tulajdonosa Balogh Radosztina Veselinova, aki egy másik cégben, a Caravel Hungary Kft.-ben is tulajdonostárs egy bolgár állampolgárral. Az Arton és a Caravel ugyanarra a címre van bejegyezve. Hogy miként mentek a dolgok a már említett Keremedzsiev cégénél, az a Telegraph rejtett kamerás riportjából is kiderül.

2016

Az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatása miatt elhíresült tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs nemcsak az olajbiznisszel foglalkozik, de a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel. Üzleti kapcsolatban áll az Arton Capitallal. Ő jegyeztette be az általa alapított European Bond Program domainjét, melynek adataiból ez a kapcsolat egyértelműen kitűnik. Azt most ne is firtassuk, hogy a már említett Balogh Radosztina Veselinova egyetemi társa volt-e Rogán Antalnak, vagy sem és következik-e ebből bármi említésre méltó.

Mellesleg az egész letelepedési kötvényműsornak a kezdeti története is több mint érdekes. Már egy nappal a Rogán féle, ezt szabályozó programot lehetővé tevő törvénymódosító indítványát megelőzően, mintha valakik már tudták volna, mi készül másnap a parlamentben, egy cégalapítási kérelem a tárgyban már megérkezett!

Hiába írta meg a Magyar Nemzet, hogy a letelepedési kötvények programjai a magyarországi korrupció mércéjével mérve is durva bűnügynek számítanak, és nem állnák ki egy hatósági ellenőrzés próbáját a kötvényprogramban részt vevő közvetítőcégek engedélyeztetési eljárásai. A legfőbb ügyész válaszolt, leveléből pedig az derült ki, hogy a Magyar Nemzet cikkében szerinte semmilyen bűncselekményre utaló részlet nincs, ezért eljárást sem indítanak az ügyben.

Minderre és még más figyelemre méltó részletre, az elején hivatkozott betöréssel is összefüggésben majd legközelebb.

Kapcsolódó:

Saját fekáliájában tapicskoló Fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =

Most Popular Topics

Editor Picks

Megosztás