Ócska időre ébredtünk!

Ilyen reggeleken jó dolog különösen, az alig néhány napja véget ért simogató őszre visszaemlékezni. Nem egyszerűen esik, de reménytelenül jön az égi áldás.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig

Kezdetben borult lesz az ég és többfelé, akár több alkalommal is várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig délután fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken, de a keleti megyékben még este is lehetnek felhős területek. A déli órákig a déli, délnyugati szelet még több helyen kísérhetik erős széllökések, majd a légmozgás átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, és ezzel együtt gyengül is a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.. Áll az OMSZ előrejelzésében.
omsz

Orvosmeteorológia

A hidegfronttól, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.
Mi időben szóltunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük