Ócska, szürke időjárás, de ami a lényeg: enyhüléssel – majd a nap is kisüt (valamikor)

Ne legyünk telhetetlenek, egyelőre érjük be a fokozatos enyhüléssel. Akik viszont a napot hiányolják, tartsák szem előtt Zorba, a görög életfilozófiáját, amit igy sűrített egyetlen mondatba tanítványának: „Te csak táncolj, a zene is megjön majd!”

Szerdán élénkülő DNY-i szél hoz enyhülést.

Az ország nagy részén erősen felhős idő lesz jellemző. Reggel, északon, délelőtt egyre inkább északkeleten, Szabolcsban lehetnek kisebb esők, hajnalban itt-ott esetleg átmenetileg ónos eső. Délutánra ott is megszűnik a csapadék, de az esti órákban és az éjszaka első felében ismét előfordulhat szemerkélés, szitálás. A délutáni időszakban, a déli határvidék és a Dunántúl felett elvékonyodhat a felhőtakaró, ki-kisüthet a nap.

Éjszaka változó vastagságú felhőtakaró mellett, elszórtan előfordulhat gyenge eső, szitálás. Élénk, erősödő lökésekkel kísért NY-DNY-i szél fúj.

Csütörtökön enyhe, szeles időnk lesz, változó felhőzettel. Általában élénk, az ország északkeleti felén erős NY-ÉNY-i szél fúj.

Északon már délelőtt lecsökken a felhőzet, kisüt a nap. Délen, délkeleten, kora délutánig még erősebben felhős idő várható. Délkeleten eső, záporeső is eshet. Délután ott is csökken a felhőzet, kisüt a nap.

Éjjel legyengül a légmozgás. Ismét felhősödés várható szerte az országban. Éjfélt követően, elszórtan kisebb esők is kialakulhatnak. Főként a középső és délkeleti térségben várható csapadék.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • szerda reggel -2 – +3,
  • szerda délután délnyugaton +13, északon +6,
  • csütörtök reggel +2 – +9,
  • csütörtök délután +10 – +15 fok körül alakul.

Ilyen hétvégénk lesz

– Pénteken és szombaton borongós idő valószínű, elszórtan szemerkélésekkel, szitáló, kevés esővel, gyenge légmozgással.

– Vasárnapra is marad várhatóan a sok felhő, de el-elvékonyodhat a felhőtakaró, időszakos, illetve szűrt napsütésben is lehet bízni. Számottevő csapadék nem hullik. Ismét megélénkül a D-i szél. Kellemes, enyhe idő a legvalószínűbb.

– Hétfőre mediterrán ciklon érkezése körvonalazódik. Eleinte erős D-i szél mellett beborul, majd megérkezik az eső is nyugat, délnyugat felől. Délután, este már hidegfront társul a csapadékhoz erős ÉNY-i széllel.

– Kedden – még jelentős bizonytalansággal, de – néhány órás csapadékszünet követően újabb csapadékmező érkezhet délnyugat felől.

Forrás

enyhülés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük