Odaléptek Orbánnak, „varrás mentén reped”

Miután az uniós miniszterek is tárgyaltak a homoszexuálisokat megbélyegző törvénymódosításokról, arra kérik az Európai Bizottságot, tegyen jogi lépéseket az európai állampolgárok védelmében. Egy szó mint száz: Odaléptek Orbánnak.

Orbán hazug pedofil (?) törvénye

Dagad a botrány az LMBTQ-embereket támadó módosító törvényjavaslat miatt: a pedofíliaellenes jogszabály-tervezet módosítója összemossa a nemi identitást a pedofíliával. Az egyik pontja korlátozná a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és népszerúsítését, továbbá tilos lenne ilyen reklámokat elérhetővé tenni a 18 év alattiaknak- emlékeztet összefogalalójában a hvg, majd így folytatja:

„13 európai uniós állam – közöttük Németország és Franciaország – ítélte el a magyar homofóbtörvényt egy kedden elfogadott nyilatkozatban, és kérte arra az Európai Bizottságot, hogy mint a szerződések őre, kezdeményezzen jogi lépéseket a magyar kormánnyal szemben.”

A nyilatkozat szerint a homoszexuálitást a pedofíliával összemosó magyar törvényről is tárgyaltak, de ezenkívül is arra kérik az Európai Bizottságot, hogy használja ki a rendelkezésére álló eszközöket az uniós jogrend védelmében, beleértve azt is, hogy az Európai Unió Bírósága elé viszi az ügyet.

Az uniós kormányok múlt héten elfogadott törvénymódosításokat a „hátrányos megkülönböztetés egy súlyos formájának” nevezik, amely a szexuális irányultságot, a gender-identitást és azok szabad kifejezését célozza, így elítélendő.

Sérül a szólásszabadság is

A dokumentum arra is rámutat, hogy a magyar törvény korlátozza a szólásszabadságot, és kifejti, hogy

Az LMBTQI-emberek megbélyegzése súlyosan sérti a méltósághoz való alapjogot, ami az EU Alapjogi Chartájában és a nemzetközi jogban is szerepel.

„Minden uniós állampolgár jogaiért kiállunk” – zárják a nyilatkozatukat, amelyhez a cikk megjelenésekor az alábbi államok csatlakoztak:

Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Lettország.

A tanácsülésre érkező politikusok, többek között Michel Roth német és Clément Beaune francia államtitkárok is kifejtették, hogy a magyar törvény sérti az uniós értékeket és jogot.

Fejeződik be a portál cikke.

(Kép: Cseri László)

Kapcsolódó

odalép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük