OÉGYI igazgató: Hadházy „lódoktor”, ezért csak állatgyógyászati ügyekben tegyek fel kérdést!

Szentiványi Mátyás, a vakcinákat is engedélyező OÉGYI igazgatója. Tegnap aláírt egy olyan közleményt, amelyiknek egyetlen lényegi érvelése, hogy én „lódoktor” vagyok, ezért csak állatgyógyászati ügyekben tegyek fel kérdéseket – írta a független képviselő, aki civilben állatorvos közösségi oldalán.

1) A kisebb baj, hogy a miniszterelnöknek nem javasolta: jogászként maradjon a jognál,

amikor azt mondta, hogy a kínai vakcina a legjobb, mert Kínában néhány hónappal hamarabb jelent meg a vírus, a második meg az orosz, mert a szovjet vakcinák is nagyon jók voltak.

2) Ennél nagyobb baj, hogy aláírta úgy az orosz vakcina engedélyét, hogy nem vizsgálták meg,

hogy az oroszok által mintaként beszállított 6000 ampullában az van-e, ami rá van írva, annyi vírus van-e benne, mint amennyi rá van írva, illetve hogy a korona örökítőanyagát tartalmazó adenovírus szaporodóképes marad-e a készítményben. Ez kőkemény tény, amin az sem változtat, hogy az engedélyben előírja, hogy az újonnan beszállított tételeknél majd el kell ezeket végezni. Válaszlevelemben megkérdeztem tőle, hogy a kihagyott vizsgálatok miért nem történtek meg, ha ők maguk állítják, hogy ezeket a vizsgálatokat három hét alatt el lehet végezni?

3) A legnagyobb baj azonban,

hogy Szentiványi doktor valóban nem állatorvos, mégsem teszi közzé az intézmény honlapján az engedélyezéskor szükséges, a 2005.évi XCV. törvény által kötelezően előírt adatokat. Az alkalmazási előírás hiánya azért is aggályos, mert az orvosnak a hivatalos alkalmazási előirat szerinti javallatban lehet a gyógyszert felhasználnia, ha ettől eltér, akkor ún. off-label gyógyszeralkalmazást kell kérnie az OGYÉI-től. Vagy ha nem kérelmezi az off-labelt, akkor kuruzslással és tiltott emberkísérlettel megvádolható (az OÉGYI honlapján pl. megtalálható a Moderna és az AstraZeneca vakcina alkalmazási leirata, csak az orosz vakcináé nem).

Figyelem!

A kínai és az orosz vakcina is lehet jó vakcina, de amíg nincs bizonyíték arról, hogy egy ampullában az van, amit ráírtak, egyszerűen nem szabad engedélyezni még akkor sem, ha Orbán vagy Szijjártó azt mondja.

Az első 6000 orosz vakcina esetén pedig a magyarok vagy nem vizsgálták ezt meg, vagy megvizsgálták, de valamiért „elvesztek” az eredmények. Reménykedünk, hogy a második adag jobban sikerül az oroszoknak!

A fenti rakció a képviselő szerint előző posztjára, íme:

figyu

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “OÉGYI igazgató: Hadházy „lódoktor”, ezért csak állatgyógyászati ügyekben tegyek fel kérdést!

  • 2021.02.04 - 10:16
    Közvetlen hivatkozás

    Az OÉGYI igazgatója vagy mije annyira hiteles, mint bármelyik mai egyetem rektora…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük