Sorting by

×

Így lett Márki-Zay Péterből “Fidesz-árva”

Márki-Zay Péter 6 ellenzéki párt miniszterelnökjelöltje ezúttal az mfor magazinnak adott hosszú interjút, kifejtve többek között miből érzi, hogy Orbán Viktor fél az ő indulásától.

Az elárvulás folyamata

Hogy lett Önből „Fidesz-árva”? Cinikusan a Fidesz pártközpontban nevezik így azokat, akik valamiért szembe kerültek velük azt követően, hogy korábban támogatták őket. Ön 2002-ben még elkötelezett Orbán hívő volt.

Nem vagyok egyedül. Nagyon sok „Fidesz-árva” barátom jár hasonló cipőben. Van, akinek a traffik-mutyinál telt be a pohár, van, akinek a baltás-gyilkos ügynél következett be a végérvényes csalódás. Én nem tudok egy ilyen konkrét pontot mondani, nálam ez egy hosszú folyamat eredményeként jött létre. 2010-ben is már csak jobb híján szavaztam a Fideszre. Tulajdonképpen 2006-ban is már csalódott voltam, mert annyira rossznak tartottam a kampányukat, hogy nem is bántam a vereséget. 2010-ben abban bíztam, hogy azt fogják folytatni, amit 2002-ben abbahagytak, aztán 1-2 év kellett, hogy az ember végérvényesen lássa, itt szó nincs a 2002-es kormányprogram folytatásáról. Ott még csak nyomokban létezett a korrupció, míg 2010-től ez lett a meghatározó alapelv. 2002 előtt volt demokrácia, sajtószabadság, jogállam, 2010 után ezek leépítése lett a koncepció. Fájdalmas, mert ma is azt gondolom, hogy az elmúlt 30 év legjobb kormánya, az első Orbán kabinet volt, de emellett azt is gondolom, hogy az elmúlt 30 év legrosszabb kormánya az utolsó három Orbán kabinet.

Esélyek és emberek: Orbán Viktor vs. Márki-Zay Péter

Egy korábbi írásomban úgy neveztem Önt, a MEGLEPETÉSEMBER. Ezt azért írtam, mert annak idején senki nem gondolta, hogy képes lesz legyőzni a Lázár-rendszert Hódmezővásárhelyen. Az ős Fideszes Hódmezővárhelyen esélytelennek tartották. Lázár János pedig bukott.. „Lázárnak nagy érdeme, hogy dinamizáltuk a kormány működését, de elvesztettük Hódmezővásárhelyt, amit most vissza kell szereznie” – mondta Orbán Viktor Lázár leváltásakor. Aztán jött a miniszterelnök-jelölti választás és megint esélytelennek tartották. A Fideszes „agytröszt” 100 milliókat ölt a Stop Gyucsány, Stop Karácsony kampányba, mert Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét gondolták a befutónak. Aztán Karácsonyt is legyőzte. Majd jött a döntő Dobrev Klárával és ismét kevésbé tartották esélyesnek és megint győzött. Számított ezekre az eredményekre, vagy Önnek is meglepetés volt?

Engem is meglepetésként értek ezek a győzelmek. Pusztán a matematikai esélyeket mérlegelve én se magamra fogadtam volna.

Azért idéztem fel a múltat, mert most a nagy elemzők megint nem Önt tartják esélyesnek tavasszal Orbán Viktorral szemben.

Vitatkoznék. Én azt látom, Orbán Viktor rám tippel, hogy én fogok nyerni.

Nem mondja.

Egyértelmű jeleket ad. Amikor a jövőre lejáró kaszinó koncessziókat már az idén meghosszabbítja, amikor jövő évben kellene kineveznie a Médiahatóság vezetőjét 9 évre, de a biztonság kedvéért most lemondatja előre és új embert nevez ki 9 évre. Nem mer kiállni vitázni. Ez mind azt jelenti, hogy attól fél, elveszíti a következő választást.

(Olvassa el az mfor oldalán Hollós János teljes Márki-Zay Péterrel készült interjúját!)

Kapcsolódó

Márki-Zay

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.