Ókovács “Keresztény évaddal” próbálja levakarni hátáról a kultúrkampf célkeresztjét? 0 88

okovacs

Ókovács Szilveszternek úgy kell kevernie a lapokat, hogy ne járjon úgy, mint a Petőfi Irodalmi Múzeum volt igazgatója, Prőhle Gergely, akit annak ellenére ki tudtak csinálni az “új harcosok”, hogy NER-kompatibilis kultúrpolitikus volt.


Ókovács és a célkereszt füstje….

Az elmúlt év második félévében egyre több apró jel – lásd Billy Eliot-botrány – mutatott arra, hogy az abszolút Orbán-funnak számító Ókovács is rajta van a nagyon is valós kilövési listán.

Ne buzizzzzz! – Ha Billy Elliot veszélyes, akkor mi Orbán gyűlölet politikája?

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő évaddal készül a Magyar Állami Operaház – mondta Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója a Kossuth Rádió és az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Ókovács visszatáncol: pótolják a Billy Elliot-botrány miatt elkaszált előadásokat

Egy kis történelem:

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust utoljára Horthy Miklós kormányzósága alatt, 1938-ban rendeztek utoljára Magyarországon.

1938-ban Magyarországon kettős szent év volt. Szent István királyunk halálának 900. évében, május 26-29-én rendezték meg Budapesten a 34. Eucharisztikus Világkongresszust. 27 országból közel harmincezren csatlakoztak az 553.687 magyar résztvevőhöz. XI. Pius Pacelli bíborost küldte el pápai legátusként az utolsó békeév világraszóló katolikus eseményére.

1938 május 29-én volt a 34. Eucharisztikus Kongresszus záró miséje. Pacelli bíboros, a pápa legátusa mutatta be a szentmisét a Hősök terén emelt díszes oltáron. Az oltárhoz vezető lépcső mellett cserkész-testvéreimmel együtt díszőrséget álltam, így jól megfigyelhettem minden részletet.

Vissza a mába….

A főigazgató ismertette: a műemlék épületük felújítása idején az Erkel Színházban működő Magyar Állami Operaház következő évadának Keresztény évad a címe.

A Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus

hosszú felvezető évadának szánjuk ezt a kereszténységgel foglalkozó operákat” felvonultató időszakot

Az évadot Richard Strauss Salome című operájával indítják majd el. A mű magyar jelentősége, hogy Vörös Győző régész egyiptológus tárta fel Machareus várát, a helyet, ahol Heródes Antipas udvarában megtörtént


“az a bizonyos születésnapi borzalom”,

hogy Keresztelő Szent Jánost lefejezték.

Ezt a rekonstruált palotai környezetet a világon először mutatják majd meg az opera díszleteként

Az évad további bemutatóiról a főigazgató nem árult el részleteket, mondván, hogy egyrészt a tél végéig még köti a titoktartás, másrészt a repertoár attól is függ, hogy mikorra készül el az Operaház felújítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le …

trump

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A “kerítésen belül” minden olyat ígérő Orbán Viktor, amire tuti harap a “mimagyar” …

kalman

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kedd este óta tudjuk, hogy Kálmán Olga kedveli az 5-15-25 számokat, ám szerda …

Pin It on Pinterest