Az olasz baloldal tüntetést szervez Orbán és Salvini találkozója miatt

A balközép Demokrata Párt (PD) tüntetést hirdetett meg keddre Milánóban Salvini és Orbán ellen. Salvini, a jobbközép koalíció egyik vezetője a milánói prefektúra épületében találkozik Orbán Viktorral.

A Demokrata Párt tüntetést hirdetett meg keddre Milánóban Salvini, Orbán, illetve az általuk képviselt “egoista és szögesdrótos” Európa ellen. A tiltakozás helyszíne a milánói prefektúrához közeli Babila-tér lesz. “Salvini és Orbán a gyűlölet és a megosztottság Európájának vezetői, Visegrádi Uniót akarnak létrehozni Olaszországgal” – nyilatkozta Emanuele Fiano, a PD képviselője.

A találkozó témája az európai migrációs politika lesz. A másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) parlamenti frakcióvezetői szombat este közleményt adtak ki, amiben kiemelik, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és a magyar miniszterelnök kedden esedékes megbeszélése csak és kizárólag politikai eszmecsere és nem intézményes vagy kormánytalálkozónak számít.

Az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozata szerint “azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezésekhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülnie. És ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel”.

Az M5S elhatárolódása a kormánypártok egyre súlyosabb megosztottságára utal és azt bizonyítja, hogy a római kormány migrációs politikája egyáltalán nem egységes.

(Forrás: MTI, Index)

Kapcsolódó:

Marad-e Orbán Merkel szövetségese?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük