Olasz-magyar - Rossi: tudnunk kell, hol a helyünk - Városi Kurír

Sorting by

×

Olasz-magyar – Rossi: tudnunk kell, hol a helyünk

Marco Rossi szövetségi kapitány büszke a magyar labdarúgó-válogatottra annak ellenére, hogy 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként a Nemzetek Ligája második fordulójában.

Hirdetés

Na jó, vesztettünk, de….

“Az első félidőben nem tudtuk érvényre juttatni azt, amit elterveztünk. Kevésnek bizonyult a három nap a két mérkőzés között, mert így alig tudtunk dolgozni. Nem feküdt nekünk az olaszok pozíciós játéka, szerettük volna lelassítani őket a középpályán és a szélekre kényszeríteni őket, de ez nem igazán sikerült. A második félidőre rendeztük a sorokat, akkor jól mozogtunk”

– értékelte a találkozót az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki hozzátette, ez a vereség beleférhet.

“Tudnunk kell, hol a helyünk, nem várhatjuk el, hogy Anglia legyőzése után feltétlenül nyerjünk a regnáló Európa-bajnok ellen is. Nem szabad túl nagy nyomást helyezni a csapatra, és ez igaz a következő, németek elleni összecsapásra is”

– mondta.

Hirdetés

Szijjártó-olvasat

“Három napon belül játszottunk a két EB-döntőssel. 2-2 lett összesítésben. Nem rossz! Szombaton újra győzelem!!!”

varosikurir 286121654 333503892288155 8050609735805827929 n

“Nagyon szerettem volna saját hazámban jól szerepelni….”

Az 57 éves tréner minden meccs előtt azt mondja a játékosainak, hogy a maximumot hozzák ki magukból, mert ha ezt megteszik, akkor mindig emelt fővel jöhetnek le a pályáról. Szerinte ez sikerült, mert a szurkolók nem véletlenül éneklik el a Himnuszt közösen a játékosokkal minden meccs után.

“Nagyon szerettem volna saját hazámban jól szerepelni. Úgy érzem, ez sikerült is, ezért köszönet jár a játékosoknak, még ha nem is mindenki játszotta élete meccsét”

– mondta Rossi, aki megismételte meccs előtti kijelentését, miszerint csak tökéletes játékkal lehetett volna esélyük a pontszerzésre. A szakember azzal indokolta, hogy a kapusposztot leszámítva ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint múlt szombaton, hogy a fizikai állapottal nem volt gond, amit a második félidei teljesítmény be is bizonyított. Megjegyezte, van kvalitásbeli különbség is a kezdők és a cserék között.

“Rendkívüli képességekkel rendelkező játékos. Nagyon gyors és technikás. Nincs nyomás rajta és bátran lép pályára. Bár kevés időt kapott, de megmutatta magát”

– mondta az MTI kérdésére Rossi a 17 éves újoncról, a 87. percben becserélt Vancsa Zalánról.

“A Manchester City sem véletlen vette meg”

Az olaszok….

Kollégája, egyben jó barátja, Roberto Mancini úgy vélte, az olasz válogatott gyorsan játszott és jól védekezett, tanítványai megpróbálták már az ellenfél térfelén megszerezni a labdát. Szerinte Giacomo Raspadori és Nicolo Barella nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

“Ez a fiatalokkal teli válogatott még sokat javulhat. Sok van benne, s bár hosszú az út, jó úton indult el. A fiatalok friss erőt jelentenek, de még nem érzik, hogy egy csapat lennének”

– mondta az olaszok szakvezetője, aki elárulta, Andrea Belotti és Leonardo Bonucci is elhagyja a válogatottat a hátralévő két júniusi Nemzetek Ligája-találkozóra. A magyarok szépítését illetően kifejtette, hogy nem az öngól miatt volt mérges, hanem a középpályán elvesztett labda miatt, mert az elkerülhető lett volna. Úgy vélte, az kicsit megfogta a játékosait, mert némi félelem volt bennük, nehogy egyenlítsen a rivális.

A magyar együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel a négy pontos olaszok mögött második helyen áll a csoportjában, a szombati harmadik fordulóban pedig az eddig nyeretlen és veretlen németeket fogadja a Puskás Arénában.

Titokban….

Cesanába érkezett délután Orbán Viktor, hogy megnézze a ma esti olasz-magyar futballmeccset, értesült a La Gazetta dello Sport nevű olasz lap. A Blikk szemléjéből kiderül:

Orbán érkezését biztonsági okokból bizalmasan kezelték, de hétfő délután kiszivárgott, hogy ott van.

A miniszterelnök korábban részt vett a Budapesten rendezett angol-magyar meccsen is, amit a hazaiak 1-0-ra nyertek.

Olaszországba magángéppel érkezett, ami a helyi Forlí repülőtéren szállt le.

A Corriere Romagna szerint a magyar miniszterelnök másfél órával a meccs kezdete előtt érkezett a helyszínre, amiről közzé is tettek egy videót.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Olasz-magyar – Rossi: tudnunk kell, hol a helyünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.