Olimpia-láz újratöltve? Cél: 2036, vagy valamikor....., de egyszer biztosan! - Városi Kurír

Sorting by

×

Olimpia-láz újratöltve? Cél: 2036, vagy valamikor….., de egyszer biztosan!

Közgyűlést tartott szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol a résztvevők arról döntöttek, hogy Magyarország pályázik a 2036-os olimpia megrendezésére – állítja az Index értesüléseire hivatkozva.

Hirdetés

Cél: 2036, vagy valamikor….., de egyszer biztosan

Az Index arról értesült, hogy Gyulay Zsolt, a MOB megválasztott elnöke is e forgatókönyvvel számol, egyúttal elmondta, hogy

Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát.

A szombati évi rendes közgyűlésen 40 igen, egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett módosították a szervezet alapszabályát is. Gyulay Zsolt elmondta, hogy az

alapszabály-módosítás fő célja a tagság körének bővítése, valamint a delegálási rendszer visszaállítása.

A lap arra emlékeztet: a 2024-es ötkarikás játékoknak Párizs, a 2028-asnak Los Angeles, a 2032-es játékoknak pedig az ausztráliai Brisbane ad otthont.

Vagyis a 2036-os olimpiát ismét egy európai ország rendezheti meg, így információik szerint Magyarország erre nyújtja majd be pályázatát.

Szabó Tünde sportért felelős volt államtitkár a közgyűlés elején bejelentette, hogy

a jövőben kormánybiztosként és országgyűlési képviselőként folytatja munkáját, az államtitkári teendőket pedig Schmidt Ádám veszi át, aki külföldi útja miatt nem volt ott a közgyűlésen.

Az MTI tudósítása szerint MOB-életműdíjat vehetett át a nemzet sportolói közül Kamuti Jenő és Schmitt Pál

Magyarország korábban a 2024-es olimpia megrendezésére pályázott volna, ám miután a Momentum Mozgalom és a hozzá csatlakozó ellenzéki pártok sikeres aláírásgyűjtést indítottak azért, hogy népszavazás döntsön arról, szeretnének-e a magyarok olimpiát, a kormány kifarolt, és népszavazás helyett inkább visszalépett rendezési szándékától 2017 februárjában.

A népszavazás kiírása érdekében egyébként 266 ezer aláírást szedett össze a mozgalom

– jegyezte meg a Magyar Hang.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.