Sorting by

×

Ölt a féltékenység – vádemelés a nyíregyházi lövöldöző ellen

Emberölés miatt, féltékenységből elkövetett cselekmény miatt emelt vádat  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a nyíregyházi lövöldöző ellen, aki engedély nélkül tartott pisztolyával megölte szerelmét, a nő férjét pedig életveszélyesen megsebesítette 2016-ban Nyíregyházán.

Vele nem lehetett szakítani

Martossy György megyei főügyész hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a román férfi orvosként dolgozott Magyarországon; 2012-ben megismerkedett a később meggyilkolt nővel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Később szakítottak, amit a férfi nem vett tudomásul, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a nőt, végül 2016. augusztus 31-én az engedély nélkül tartott pisztolyával a sértett házához ment és fejbe lőtte a nőt, valamint a férjét.

Példásan szigorú ítéletet kérnek

A nő a helyszínen meghalt, a férj életét sikerült megmenteni, de maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg, bal oldali végtagjai lebénultak.
A tettes a bűncselekmény napján Romániába menekült, ahol lőfegyverrel visszaélés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelyből 2019 augusztusában szabadult. A román hatóságok ezután átadták Magyarországnak a vádlottat, aki azóta is letartóztatásban van.
Az ügyészség a férfit előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg, feltételes szabadságra bocsátható-e – olvasható a közleményben.

<<FRISS HÍREINK!>>

A legelemibb és legáltalánosabb emberi érzések egyike

“Mindenki ismerheti saját tapasztalatból, felé irányuló érzésekből, környezetéből. Művészeti és irodalmi alkotások jól ismert témája. A féltékenység jelentősen eltérhet azonban mértékében, jellegében, a mögöttes gondolatokban, és abban is, milyen viselkedést hív elő. Változhat az évek során egy adott kapcsolatban, de kapcsolatonként jelentősen eltérhet. Lehet egy átfutó érzés, de lehet a mindennapokat tönkre tevő, megbénító, legyőzhetetlen indulat. Tudjuk a médiából, hogy a brutális támadásoknak, gyilkosságoknak a motivációja gyakran a féltékeny ember legyőzhetetlen szerelemféltése. Háttere pedig a kapcsolati függőség, melyben a féltékeny fél nagyfokú kiszolgáltatottságot, eszköztelenséget él meg.” (WBBeteg.hu)

féltékenység

 

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.