Az oltásszkeptikusnak hazudott oltásellenesek átléptek a vastag határt, meghamisították Rusvai Miklós videóját! - Városi Kurír

Sorting by

×

Az oltásszkeptikusnak hazudott oltásellenesek átléptek a vastag határt, meghamisították Rusvai Miklós videóját!

Az oltásellenesek a legvadabb összeesküvéselmélet gyártásokra képesek. Megvolt már minden, hogy Bill Gates terjeszti a járványt, mert így milliókat kereshet az oltáson, vagy, hogy mikrochip van a vakcinába amit ha aktiválnak mind (még inkább) alattvalók leszünk. Most azonban minden határt átléptek: újra vágták és ezzel az ellentettjébe fordították, Rusvai Miklós közismerten oltáspárti virológus nyilatkozatát amit az ATV-nek adott.

Hirdetés

Átvágva

“Én sem fogok oltakozni, és reménykedem abban, hogy megkapom a delta variánst, és átesem majd úgy a fertőzésen. Mert azért hosszútávon, igazi védettséget csak a fertőzés átvészelése eredményez”

– hangzik el az újravágott felvételen, amelyről épphogy csak a virológus első szavait hagyták el, azaz, hogy ő megkapta mindkét oltását, ezért már kellően védettnek érzi magát ahhoz, hogy ne féljen egy megfertőződés okozta betegségtől. Rusvai ugyanis azt hangsúlyozta az ATV riportjában, hogy aki kettő oltás után megfelelő ellenanyag-szinttel rendelkezik, annak hosszútávon az adhat igazi védettséget, ha a harmadik vakcina helyett a delta variánst kapja el.

“Őszintén remélem, hogy az eddigi szerepléseim bizonyítják, hogy én erőteljesen vakcina-párti vagyok”

–mondta a Blikknek Rusvai Miklós.

“Ezek után is minden interjúban a valódi véleményemet fogom erősíteni, miszerint mindenkinek kifejezetten javaslom az oltás felvételét. A meghamisított videót eddig több mint 10 ezren látták, ami szerencsére nem számottevő, és főként oltásellenes közösségekben terjed. Ugyanakkor remélem, hogy ez a fiaskó nem fog maradandó károsodást előidézni az emberek oltási kedvében.”

Börtön járhat érte

Dr. Vidákovics Béla Zsolt büntetőjogi ügyvéd szerint bírósági eljárás esetén a videó meghamisítója több év szabadságvesztést is kaphat.

Az, aki más becsületének csorbítására hamisított felvételt nagy nyilvánosság előtt közzétesz és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, bűncselekmény miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható

– magyarázta.

Ha a képmás és hangfelvétellel való visszaélés következtében az áldozat presztízse csökken, a személyiségi jogában joghátrány éri, akkor sérelemdíjra is igényt tarthat, ami pár százezer forinttól több millióig terjedhet

– fejtette ki dr. Kosdi Kornél polgárjogi ügyvéd.

Rusvai Miklós mindennek ellenére nem tervez jogi lépéseket tenni.

“Különösebben nem foglalkozom vele. Úgy érzem, szélmalomharc lenne, ha nyilvánosan próbálnék küzdeni. Azzal csak felhívnám a figyelmet a meghamisított felvételre”

– vélekedett a virológus.

Oltáspártiak vagyunk

Egy tavaszi felmérés szerint hazánkban 58 százalék az oltáspártiak aránya, míg a vakcinát a lakosság nagyjából harmada ellenzi.

Az összeesküvés összeesküvése

Van-e valami kapaszkodó, ami miatt mégis hitelesebb a nyugati, mint a keleti vakcina? A gyanakvó ember ilyenkor lázasan keresi vissza azokat a forrásokat, amelyek az oroszok mellett ugyancsak negatív színben tüntették fel az amerikai–német vakcinát. Ezek között a végső kútfő egy londoni intézmény, a The Bureau of Investigative Journalism. A szervezetet egy dél-afrikai születésű, Angliában élő újságíró, Elaine Potter alapította 2010-ben oknyomozó cikkek elkészítésének finanszírozására. Mitől lenne ez hitelesebb, mint a Neo? Ekkor jön a slusszpoén: a Bureau egyik fő támogatója a Bill és Melinda Gates Alapítvány, amely 2019 novemberében valamivel több mint egymillió dollárt adott egészségügyi tárgyú tényfeltárásokra. Ezek szerint csak az összeesküvés összeesküvése lehetne, ha Bill Gates azért ellenőrizné a saját üzelmeit, hogy elmondhassa, nem is ő a főgonosz. Valószínűbb olvasatnak tűnik, hogy a Bureau valóban független, hiszen a vakcinaháború közben még támogatójának érdekeltségeit is kritizálhatja. Ez pedig hitelt érdemlő körülmény, miközben arról nem lehetett hallani, hogy – mondjuk – Putyin adományából tárták volna fel Navalnij megmérgezésének körülményeit. (hvg 360°)

Kapcsolódó

Rusvai Miklós

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.