"Oltási terv" - a'la Magyarország - Frissítve! - Városi Kurír

Sorting by

×

“Oltási terv” – a’la Magyarország – Frissítve!

Hiába, no. Ha azt vesszük alapul, hogy a hírben szereplő Balázs közösségi oldalán nem nagyot mondott, hanem csupán tényt közölt, akkor a felmagasztalt és csak részleteiben ismertetett magyar oltási terv is szerves része az uram-bátyám rendszernek. Ebben az esetben a messzeföldön híres honi kivagyiság szolgál bizonyítékul: Covid19 elleni védőoltást is kaphat soron kívül az, akinek a megfelelő helyen van arra hivatott spanja.

Hirdetés

Oltási terv a’la Magyarország

“Ha elég pénzed van és/vagy elég rafinált vagy és/vagy jól helyezkedsz, akkor a legelsők között kaphatsz oltást. Ha szegény, tisztességes és nem törtető, egyszóval a fideszesek szemében egy senki vagy, akkor majd tavasszal, majd egyszer. Ennyit a tervszerű oltásokról.”

-kezdte bejegyzését közösségi oldalán Hadházy Ákos.

“Ismerjék meg Balázst!

Balázsnak egy balatoni jachtklubot és elegáns éttermet, szállodát üzemeltető cége van. A jachtklub és a szálloda valószínű nem az övé, de azért szép élete van (nem ironikusan: valószínűleg sokat is dolgozik érte).

Az viszont biztos, hogy nem idős, nem orvos, nem ápoló, nem idősek otthonában dolgozik és nem tanár. Ennek ellenére az oldalán büszkén hirdeti, hogy január legelső napjaiban, a legelső szerencsések között megkapta az oltást. Az ismerősei gratulálnak, de nem értik, hogy hogyan juthatott hozzá.

Én sejtem:

a profilképre kitett „én már beoltattam magamat” felirat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nevű egyesület honlapjáról származik.

Az egyesület vezetőjét, aki civilben „rendes” mentőápoló, maga Merkely Béla oltotta be személyesen és – nagyon helyesen – az oltást népszerűsítő nyilatkozatot is tett a sajtóban.

Az egyesület honlapja szerint támogató partnereik között van Balázs jachtklubja is, így kerülhetett a kiváltságos helyzetbe.

Arra azonban Balázs honlapján semmilyen utalás nincs, hogy ő maga is vízimentő lenne

– ha így is lenne, mi a csuda indokolná januárban, hogy éppen a vízimentőket kelljen kiváltságosként beoltani. Miért nem az intenzívek, COVID-osztályok ápolóit, háziorvosokat, azok ápolóit, idősotthonok gondozóit?

Balázs nem rossz ember, csak élt az összeköttetések, a társadalmi státusz adta lehetőségekkel. Meg azzal a határtalan káosszal, ami a magyar „járványvédelmet” az oltások megszervezése terén is jellemzi

Végül köszönjük meg Balázsnak, hogy – a valódi mentőápoló vízimentőhöz hasonlóan – népszerűsíti az oltást. A rendszerről nem ő tehet.”

Frissítés!

“A poszt megjelenése után telefonon megkeresett Balázs és megkért, hogy tegyem közzé: hajóvezetőként részt vesz a vízimentők munkájában, ennek révén jutott az oltáshoz. Ezt nem titkolta senki elől, sőt, egy helyi internetes lapban be is számolt erről és kifejezetten népszerűsítette az oltást. Erről én is meggyőződtem, ezért megismétlem az eredeti poszt végének mondanivalóját: megköszönöm, hogy népszerűsíti az oltást, becsülöm is érte! Arról a káoszról, fejetlenségről, ami az oltások kiadását jellemzi, nem ő tehet. Egyetértettünk vele abban, hogy az lenne a jó, ha minél szervezettebben, minél többen, minél hamarabb hozzájutnának az oltáshoz.”

Más a leányzó fekvése….

Minapi hír, hogy kizárólag az juthat -egyszer, majd, ki tudja mikor?- védőoltáshoz, aki regisztrál a megfelelő oldalon. Ez a kijelentés a fentiek alapján kiegészítésre szorul:

 • az, aki ismeri a megfelelő embert a megfelelő helyről
 • az, aki a regnáló szolgálatában áll
 • az, aki olyat szolgáltat, amit az új, botcsinálta arisztokrácia sikkből-kedvtelésből használ

de az biztosnak tűnik, hogy messze nem csak

 • az, aki rászorul
 • az, aki a legveszélyeztetettebb
 • az, aki olyat szolgáltat, amit a jelenlegi “felső tízezer” nem használ (buszvezető, bolti eladó)

Mi pedig baromi türelmesen várjuk, hogy sorrakerüljünk…..

Balázs

 

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2021.01.12 - 11:12
  Közvetlen hivatkozás

  Mocskos egy banda,, ez kell a népnek és még mindig nem elég ezekből a korrupt patkányokból:::: tényleg csak 2 elemis IQ nullák akik a fideszt és a kormányt támogatják.. Mi kell ahhoz hogy a fideszhivők lássák végre az igazságot ???? ( intelligencia– ami sajnos nincs egynek sem )

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.