Az állampolgár kérdez: itt van egy magáncég(?), ahol pénzért lehet jelentkezni COVID-19 oltásra. Hogy is van ez? – Ki válaszol?

“Biztosítsa be, hogy az elsők között jusson COVID-19 vakcinához!” – ezzel a mondattal hirdeti magát az interneten az oltokozpont.hu. “Honnan kap most oltóanyagot ez a cég vajon? Mint kiderítették ismerőseim “Nemzetközi Oltóközpont” ennek a magáncégnek a neve. De ki a tulajdonos? És hogy és mint?”- kérdezi egy oltásra váró állampolgár.

COVID-19 vakcina előfoglalás – miért?

Mint arról beszámoltunk, honlapjuk szerint az oltóközpont piacvezető, 13 éves fennállásunk alatt több mint 70.000 pácienst oltotta be, több mint 200.000 vakcinával.

“Az előfoglalás koncepciójával értelemszerűen abból a feltételezésből indulunk ki, hogy (lévén szinte az összes piacvezető gyógyszergyár ezen dolgozik) belátható időn belül elérhető lesz egy, sőt akár több, Magyarországon is engedélyezett oltóanyag. Az engedélyezett vakcinát (vakcinákat) mi piaci forrásból a gyártótól, vagy a gyógyszerforgalmazóktól szerezzük majd be.”

Kámány Roland, a cég ügyvezetője októberben az Átlátszónak elmondta, hogy

 “Azt gondolom, hogy a gyártási kapacitás a világon nem teszi majd lehetővé, hogy mindenki ingyenes elérhető vakcinához jusson. Az állam a veszélyeztetett csoportoknak valószínűleg az első körben biztosítja az anyagot”

Példaként hozta, hogy a HPV oltás is hiánycikk

“Azt a lehetőséget vásárolják meg, hogy ha lesz vakcina, azt megkapják. Ha 500 vakcinát kapunk, akkor az első 500 foglaló kapja meg.”

Kámány Zoltán úgy véli, az oltóanyag ára 4-15 ezer forint közé kerülhet….

Megnyugtatásul vállalják,

“ha nem jutunk vakcinához 2021.12.31-ig, vagy egyéb okból nem tudjuk beoltani a pácienst, a foglalási összeget visszatérítjük.”

Nem árt tudni….

“Egy személy maximum 10 időpontot foglalhat le, természetesen kötelező minden időpontnál kitölteni az oltandó páciens adatait.”

Érdekes dolgot vetett fel egy facebookozó, aki “utánakattintgatott! a cégnek:

“Szóval itt van egy magáncég, ahol lehet jelentkezni COVID-19 oltásra pénzért, mert hogy magáncég… Persze döbbenten állok, hogy de honnan kap most oltóanyagot ez a cég vajon? Mint kiderítették ismerőseim “Nemzetközi Oltóközpont” ennek a magáncégnek a neve.

De ki a tulajdonos? És hogy és mint?

És keresem a neten és felbukkan egy cikk 2019. február 16-i, amikor azt írják az Országos Epidemiológiai Központ teljes adatállománya átkerült ebbe a magáncégbe, a 60 év állami oltási adataival… és a cikk végén állítja az EMMI, hogy

“A Nemzetközi Oltóközpont a Nemzeti Népegészségügyi Központ fenntartásában és működtetésében áll, a hatályos alapító okiratban és a működési engedélyében foglaltak szerint. Privatizációra nem került sor. Az Oltóközpont működtetését a Nemzeti Népegészségügyi Központ működési engedélyében foglalt feltételekkel, közreműködő, mint egészségügyi szolgáltató látja el. Az oltóanyag készlet fölött a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelkezik. Az Oltóközpont nem önálló szervezeti egység, korábban az Országos Közegészségügyi Intézet, ma a Nemzeti Népegészségügyi Központ részeként működik, a Járványügyi Főosztályon belül.​”

Aztán tavalyi cikk, ami szerint nem tudjuk meg a magántulajdonost, de

bizony a megszüntetett járványügyi központ állományát és teljes adatbázisát ennek a valamilyen magáncégnek a kezébe adták… És ezek most oltanak pénzért COVID-ot is. És már magánegészségügyi szolgáltatóként jegyzi magát a honlapján ez a cég.

Jó lenne, ha ezt valaki felgöngyölítené, mert ez itt az évszázad disznósága, amit a fidesz csinált fű alatt…

Már 1 éve azt kérem számon, hogy miért nem nyitja meg a FIDESZ-kormány az Országos Járványügyi Központot itt most a világjárvány kellős közepén, amit bezáratott 2017-ben és csak most esett le, hogy azért, mert magánkézbe adták ennek a járványügyi központnak mindenét, ezért nem tudják megnyitni.

Hogy kinek adták és mennyiért, hogy ingyen adták-e a haveroknak, mint az egyetemeket, én nem tudom, de ezt most nagyon szeretném tudni! Ha 2020-ban adták magánkézbe az oltóközpontot, a világjárvány kellős közepén, akkor ezt hogy hívják?”

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2021.02.07 - 15:44
  Közvetlen hivatkozás

  Gondoltam hogy ezek a fidesz patkányok a vakcinán is milliókat keresnek, ha nem igy lenne az lenne csoda, szemét banda , tegyétek az x et majd a jobbik helyre !!!! bárkire de nem ezekre a mocskos piócákra, élen az elmebeteg Viktorral !!

  Válasz
 • 2021.02.07 - 15:52
  Közvetlen hivatkozás

  Nem hiszek a kormányunknak, az orosz vakcina olthatóságában! Még mindég nem elég a tájékoztatás!Az OGYI csak azt vizsgálta, amit a kormány engedélyezett!Miért nem veszik tudomásul, hogy már nem bízunk meg a kormányunkban?Csak az EU-tól küldött vakcinákban bízunk! Adja oda valamelyik országnak, aki bízik a szputnyik v ben!

  Válasz
 • 2021.02.07 - 18:28
  Közvetlen hivatkozás

  Volt már olyan a világtörténelemben, hogy politikai gyilkosság vetett véget egy diktátor életének és utána a nép sorsa jóra fordult….

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük