Oltják a pedagógusokat - közel 215 ezren regisztráltak - Városi Kurír

Sorting by

×

Oltják a pedagógusokat – közel 215 ezren regisztráltak

A soron kívüli oltás első fázisában szombatig, három nap alatt 78 ezer pedagógust akarnak beoltani, a jövő hétre pedig 84 ezer behívót küldenek. Több mint négyszáz kórházi oltóhelyen csütörtökön rendben elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása – közölte a koronavirus.gov.hu.

Hirdetés

Több mint 200 ezer jelentkező

A kormányzati portálon azt írták: az oltásra sms-ben kaptak behívót azok, akik március 24-éig érvényesen regisztráltak. Az oltásuk csütörtökön, pénteken és szombaton történik Pfizer-vakcinával. A mostani és a jövő heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kap behívót. Az első oltás után is már jelentősen emelkedik a védettség a vírusfertőzés súlyos lefolyása ellen.

Március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra. Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak. A regisztráltakból mostanra 46 ezer ember már megkapta az oltását, értelemszerűen ők már nem vesznek részt a mostani kampányszerű oltási akciókban, és azok sem, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak – közölték.

Azt írták: a mostani és a jövő heti oltási akcióra így több mint 162 ezer dolgozó kap behívót. A végleges adatok szerint a most szombatig zajló oltásra ennek megfelelően 78 ezer ember kapott behívót, a jövő heti oltásra több mint 84 ezren fognak. Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később is kapnak majd lehetőséget az oltásra.

pedagógus

Jobb későn mint soha?

A kormányzati felbuzdulás, ahogy az mostanság Orbánéknál lenni szokott, kicsit megkésve jött hiszen szinte valamennyi szakmai szervezet már hónapok óta ezért könyörgött. A kormány “szakminisztere” viszont még az oltásról született döntés előtt néhány nappal is arról szónokolt az ország házában, hogy majd beoltják a pedagógusokat, ha sorra kerülnek.

Mi pedig ne feledjük, hogy fontos dolog az oltás a védekezésben, de nem egyedül való:

“Azt állította,(Orbán Viktor, a szerk.) hogy most már nem a korlátozások állítják meg a tömeges fertőzést. Csak az oltás. Ez egyszerűen hazugság. 2 millió beoltott van, közülük legfeljebb 1 millió immunis. Ezért még semmi más nem állítja meg a vírust, csak a zárás. Ő mégis lazítani akar április közepén. 2,5 millió beoltottnál. Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása. A 4. hullám biztos receptje.”

A fenti sorokat Lantos Gabriella egészségügyi szakértő írta felháborodottan közösségi oldalán miután meghallgatta Orbán Viktort szerda este az állami televízióban.

pedagógus

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.