Sorting by

×

Adalékok az ünnephez – Olvasgasson Magyar Közlönyt karácsony előtt!

Igaz nemzeti hevületet érző honpolgár számára talán semmi nem lehet olyan örömteli, mint ha a hasznos és okos kormányzás tényeiről olvashat például a szerda éjszaka megjelent hivatalos közlönyben.

Így a súlyos járvány idején,

de mégis az év legfontosabb keresztény családi ünnepe előtt a választók hálatelt szívvel gondolhatják, hogy a kormány kivételes műgonddal jár el a közpénzek, az ő adóforintjaik kezelésében. Orbán Viktor csapata csodákra képes. A Gazdaságvédelmi Alapból ezúttal 261 milliárd forintot csoportosítanak át különféle célokra, ami azért is csoda, mert az alapban már jó ideje nincs egy krajcár sem, vagyis ez a summácska tisztán a költségvetési hiányt növeli.

Sebaj! Rövidesen megnyílnak az uniós pénzcsapok, már most lehet költeni az államkasszából, hiszen nagy a szükség.

Az ünnepre készülő állampolgár szívét megdobogtathatja

például, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium 101 milliárdjából – a vasút 40-42 milliárdja mellett – jut majd 20 milliárd a motorsport fejlesztésére is. Járvány elleni védekezéshez ez elengedhetetlen! És mellesleg, hogy az egyetemek és főiskolák is kapnak dologi kiadásaikra 3 milliárd forintot, kutatás-fejlesztésre pedig 435 millió jut. A pénzosztás arányai érzékeltetik az egyes nemzetgazdasági célok fon-tossági sorrendjét – a kormány szerint!

E pénzecskéből a kormány a Miniszterelnökség gondjaira bízott majd‘ 83 milliárd forintot,

ebből úgy 74 milliárd jut a Várnegyed (nyilván halaszthatatlan) rekonstruk-ciójára (A Lánchíd felújításának támogatására ebből a pénzből nem jut egy fillér sem.) Az egyházak kapnak újabb 2,25 milliárdot, no és a főváros és az agglomeráció fejlesztésére is telik 1,5 milliárd forint.

Íme hát, Budapest vezetőinek nincs oka panaszra, amit szolidaritási adó, ingyenes parkolás, vízműadó és egyéb címen a kormány elvett a várostól, azt hamar visszakapják, és kint vannak a vízből.

Akinek van kedve így karácsony előtt, böngészgesse tovább a Magyar Közlönyt,

hogy látva lásssa, mily fontos közcélok megvalósítására költ a kormány tíz-húsz-negyven milliárdokat, s láthatja azt is, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásának támogatására is kiszorítottak 3 milliárd forintot, habár a megfer-tőződött tanárok teljes táppénzéről nem esett szó. (Az olvasónak az ünnep előtt könny szökik a szemébe.)

De a mindent megelőzően, különlegesen fontos nemzetgazdasági cél a sportélet fejlesztése

A kormány a nemzet egészségének megóvása és a járvány elleni védekezés jegyében cakumpakk újabb 40 milliárd forintot oszt szét sportakadémiák és sportegyesületek között, s természetesen segít a rászorulóknak sportlétesítmények fenntar-tásában is. Az MLSZ mindössze 3 milliárdot kap, más sportági szervezetek már csak szánalmas koldus-alamizsnát, 200 és 500 millió közötti összeget költhetnek el. Kormánykommunikációra, közérdekű konzultációra potom egy milliárd forintot szánnak a közeli jövőben, ami nagyon is indokolt, hiszen mostanában kell tájékoztatni a közvéleményt az „oltakozási“ menetrendről.

Miután már megvan az uniós költségvetés és a helyreállítási alap, a magyar abszurd, elmebeteg kormányzás zavartalanul folytatódik. A járvány elleni védekezés pedig az Operatív Törzs felelőssége! A kormány most az ünnepre készül.

figyu

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.