Ön erre szavazott? Támadás a metrón egy transzparens okán – Elmebaj!

A védelemre szoruló híres kultúránk – tisztelet a kivételnek, de hát nem is nekik szól az Orbán-árok – jellemző példájáról számolt be a 444.hu-nak az egyik olvasója. A pattanásig felkorbácsolt gyűlölet némelyeket teljesen érthetetlen és értelmetlen agresszióra ösztönöz. De mi lesz akkor, ha a megtámadottnál is elszakad a cérna?

A kiváltó ok: egy tábla….

Alexandra szombatok a CEU melletti tüntetésre indult a férjével, amikor beléjük kötött egy férfi a 4-es metrón. A férfi azután kezdte szidni őket, hogy meglátta a náluk lévő transzparenst, és összeállt neki, hova tartanak – írja a portál.

„Felszálltunk a férjemmel a metróra, nem néztem igazából senkire és a következő percben már csak azt láttam, hogy a férjem beállt közém meg e közé a férfi közé, aki hangosan szidott minket. Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk, de amikor a férjem mondta, hogy 8 éve dolgozik, nem hogy megnyugodott, hanem újra megpróbált a férjemen át közelebb férkőzni. Akkor kezdtem el videózni. Valahogy a tábla miatt egy kategóriát rendelt hozzánk, nem érdekelték a részletek”

-számolt be a hölgy a szombat délután történtekről.

A nagy indulatokat kiváltó táblán Minerva, a bölcsesség és műveltség istennője az MTA címeréből és a Mordorként ábrázolt Figyelő szerepelt.

(forrás: 444.hu)

Tabajdi Péter közösségi oldalán ezt fűzte a történtekhez:

“Tényleg azt hiszed ennek magától vége lesz?

Ennél nagyobbat nem is tévedhetsz, és erre itt az újabb bizonyíték…

Az erőszakos tahók országa lettünk. A gyűlölködőké. Azoké, akik egy kanál vízben is megfojtanák a másikat, csak mert máshogy néz ki, vagy éppen csak mást gondol.

És ezek az arcok holnap érted is eljönnek… Mert szemüveges vagy. Mert túlsúlyos. Mert öreg. Mert nő. Mert vidéki. Mert budapesti. Mert van rajtad sapka. Mert nincs. Mert van táblád. Mert nincs.

Nemrég még csak a “migránsok”, a hajléktalanok, az egyetemisták, a lakástakarékosok, a devizások, a tanárok, az orvosok. Ma a metrón utazók.

És biztos lehetsz benne: nemsokára pedig te jössz. Mert kussolsz.

Mert nem mered felemelni a hangod. Mert csak akkor érdekel a probléma, ha már téged érint. Addig elfordulsz. Csak nem jut eszedbe, hogy mások ugyanígy el fognak fordulni, amikor téged ver szájba egy ilyen nyomorult a metrón, csak mert nem tetszel neki.

Rá kéne döbbenned: nincs hova hátrálnod. Lehet, hogy neked konkrétan nem fáj, amikor a legjobb egyetemet elüldözik, de a gyereked attól még kevesebb lehetőségből választhat majd. Ha kizsigerelik az egészségügyet és az ott dolgozókat, a te szüleid és nagyszüleid ellátása válik rosszabbá. Ő fog meghalni a rosszul felszerelt kórházban egy fertőzés következtében.

Attól, hogy nem neked ordít ez a barom a metrón,

már most tudhatod: nemsokára neked is fog majd egy másik. Úgyhogy ideje felkelni a fotelból és cselekedni. Mindegy hogy veled történik-e, de felemelni a szavad az erőszak ellen, az elnyomás ellen, az igazságtalanság ellen. A Fidesz rendszere ellen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük