Ön érti? A Bige-gyár egyik napról a másikra biztonságos lett?

Hungarikum! Orbánisztánban nem kirívó eset, – mondják a rossz nyelvek – hogy ha valakinek, aki jól fekszik a hatalomnál megtetszik egy cég, egy kereskedelmi üzletág, vagy bármi, (trafik, játékgép, magányugdíjpénztár) akkor először tesznek egy visszautasíthatatlannak kinéző ajánlatot, majd, ha kekeckedik a tulaj, akkor jöhet a “hivatal” és, ha ez sem használ, akkor a “bünti”.

A Bige-történet, ahogy Ő állította…..

Két barátján keresztül már tavaly megüzenték Bige Lászlónak, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni

– ezt állítja az üzletember, aki a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában beszélt.

Bige László szerint

oligarchák állnak az ellene folyó vizsgálatok és a gyára bezáratása mögött, de neveket továbbra sem mondott.

Bige László nagyvállalkozó nyilvánosságra hozta, már tavaly megfenyegették,

hogy adja oda a gyárát, menjen külföldre, különben börtönbe juttatják. Nem adja fel, a hatóságokhoz fordul. De a katasztrófavédelmi hatóság által felfüggesztett működésű gyárát bezárja, a dolgozóknak végkielégítést fizet inkább, minthogy átadja a zsarolóknak. Ne legyen kétség.

A fordulat!

Az agrarszektor.hu értesülése szerint a mai napon megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti a működését.

A cikk felidézi, hogy a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelynek ellenőre hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják.

A gyár rendelkezik minden katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi engedéllyel is, szögezte le, hozzátéve, hogy 13-15 alkalommal vizsgálta a céget a katasztrófavédelem és a Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly novembertől mostanáig.

Bocsi….

Az agrárszektor.hu azt írja, hogy a Bige Lászlóék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult – ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan, a portál értesülése szerint a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata a pénteken lát napvilágot, és a szolnoki vegyigyár ismét elkezdheti működését.

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük