Hadházy: a teljesség igénye nélkül Ön ezeket fizeti a Nemzeti Médiahatóság kapcsolt szereplőinek

Megnéztem, mire költik az adófizetők pénzét annál a „Nemzeti Médiahatóságnál”, ahol semmit nem léptek, miután megdönthetetlen bizonyítékok kerültek elő arról, hogyan utasítják az állami televízió munkatársait a kormánypropagandára – írta hadházy Ákos független képviselő közösségi oldalán.

Azt már tudtuk,

hogy 2019-ben Karas Mónika hallgatását már busásan megfizették, amikor 1,3 millióról 4 millióra emelték a fizetését. De más miatt is megéri a hatalmat, a propagandát szó nélkül kiszolgálni. Sokat költenek a megfáradt munkatársaik jóllétére.

  • Három év alatt 200 milliós(!) bérletet vettek egy hévízi luxusszálló szolgáltatásaira, de ebben az összegben nincs benne a 2020 nyarán zajló ötmilliós költségű vezetői tréning (szállás, étkezés).
  • 21 millióért a Kolping Hotelben is foglaltak szobákat egy évre.
  • Ötmilliót költenek egy év alatt fogászati kezelésekre is.
  • Három év alatt 400 milliót (!) költenek külföldi kiküldetésekre szervezésére is. Az, hogy ebben az utak költségei is benne vannak, vagy csak a szervezés, az nem egyértelmű de az előbbi esetben is horribilis összegről van szó.
  • Azért, hogy tudjanak rendelni külföldön is kávét, 7 millióért nyelvórákra küldték a munkatársakat.
  • Ez nem mindig hatékony, ezért egyszer 6 millióért, egyszer pedig 8 millióért rendeltek egy magáncégtől tolmácsfülkét árverésekhez.
  • Az árveréshez a helységet pedig 11 millióért (!) bérelték a NAV-tól.

Hihetetlen, de igaz:

a miskolci irodájukban 11 milliót költöttek mozgássérült wc kialakítására, igaz, Veszprémben ennek csak a fele ment el erre a nemes feladatra
A szerződések között persze nagyon sok szakmai és számítástechnikai szolgáltatás is van. Ezek megítélése komolyabb vizsgálatot igényelne. Egy normálisan működő országban pl. meg kellene vizsgálni, hogy

megérte-e az a 6 millió forint, amit a “koronavírusról szóló médiahírek hatásáról” írtak.

A kollégáim néha nem értik, a posztokba miért teszek ennyi kifotózott képernyőmentést az adatokról. Megvallom őszintén, azért, mert számomra is annyira hihetetlenek a dolgok, hogy úgy érzem, muszáj csatolnom a bizonyítékokat is. – főleg, hogy a “Médiahatóság” engedélyével szabadon gyalázkodó propaganda folyamatosan hazugoz le. A tavalyi és az előző években kötött szerződések listáját itt olvashatja.

A nyilvánosság a korrupció ellenes harc legfontosabb területe. A fentiek alapján nem véletlen, miért nem tesz semmit a “Médiahatóság” a kiegyensúlyozott tájékoztatásért.

A fent említett bizonyítékokat itt találja:

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük