Ön gyűlöli a magyarokat – mondta Gyurcsány hozzászólására Kocsis Máté

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött ma az Országgyűlés őszi ülésszaka. Az elhangzottakra valamennyi parlamenti párt reagált.

Jobbik: a miniszterelnök vesztett Európában

A Jobbik szerint Orbán Viktor vesztett, válaszúthoz érkezett. Talán még nem késő ebből a pozícióból kihátrálni – tette hozzá Gyöngyösi Márton, frakcióvezető, aki arra szólította fel a kormányfőt, hogy „sértődöttségében ne borítson mindent”.

Hangsúlyozta, Orbán Viktor éveken át küzdött a közös határvédelemért, ugyanakkor „szó sincs arról, hogy zsoldosoknak kell átadni a határőrizet jogát”. A javaslat szerint ezek az egységek a fogadó ország jogszabályai és parancsnokainak irányítása alatt működnének  – tette hozzá.

Párbeszéd: a miniszterelnök az áruló

A miniszterelnököt nevezte árulónak a Párbeszéd frakcióvezetője a Sargentini-jelentés elfogadóival szemben, amikor reagált Orbán Viktor napirend előtti felszólalására.

„Ön támadja Magyarországot, ön támadja a magyar embereket” – jelentette ki Szabó Tímea a kormányfőről.
Leszögezte: a Sargentini-jelentés kizárólag a magyar kormányt ítélte el, hiszen nem az emberek tehetnek az alacsony nyugdíjakról, a hajléktalanok üldözéséről, az Európában legrövidebb ideig folyósított munkanélküli ellátásról vagy a Magyar Tudományos Akadémia világhírű kutatóintézetének kivégzéséről.

Szabó Tímea szerint Orbán Viktort csak a pénz, a lopás és a hatalom érdekli, csak ezekért politizál, közben „magasról tesz Magyarországra és a magyar emberekre”.

MSZP: Orbánnak papírja van arról, hogy visszaeső jogsértő

Az MSZP szerint a Sargentini-jelentés elfogadása óta Orbán Viktor miniszterelnöknek papírja van arról, hogy egy visszaeső jogsértő, visszaeső normaszegő.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott: a jelentés tartalmazza, hogy a kormányfő a többség és a közjó helyett önös érdekeit szolgálja és saját politikai elitjét gazdagítja. „Ön már nem Európa erős embere, (…) hanem Európa páriája”, aki a népakarat ellenében kormányoz – jelentette ki a szocialisták frakcióvezetője.

LMP: a kormány arra használja a migráció problémáját, hogy elfedje a valóságot

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormányfő által a migráció kérdéséről elindított vita egy valós problémán alapuló álvita, amit arra használnak, hogy elfedjék a valóságot.

Keresztes László Lóránt a miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta: Orbán Viktor nem abban érdekelt, hogy a migrációs krízis megoldódjon, hanem abban, hogy ezt egy kampányeszközként használja annak érdekében, hogy elfedje a „kritikus magyar valóságot”.

Szerinte uniós szinten nem volt valós, őszinte vita a migrációs krízis okainak feltárásáról, és a magyar miniszterelnök is azon európai politikusok táborát erősíti, akik nem tettek le érdemi javaslatokat az ügyben.
A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Keresztes László Lóránt azt mondta: az LMP nem támogatta a jelentést, mert nem tartja megengedhetőnek, hogy egy kormány hibája miatt egy országot büntessenek.

KDNP: a Sargentini-jelentés következményei Magyarországot sújtják majd

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a Sargentini-jelentés következményei egyértelműen Magyarországot sújtják majd.

Harrach Péter kiemelte: a jelentésben egyrészt megoldott problémák, másrészt szép számmal valótlanságok szerepelnek, ráadásul a dokumentumot egy eljárásjogi ügyeskedés segítségével fogadták el.

A kormánypárti politikus kitért Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetőjének felszólalására, és azt mondta: nem osztja teljesen a jobbikos hozzászóló véleményét, aki szóvá tette a volt kormányfő jelenlétét, így ugyanis elestek volna egy műélvezettől, amit „a nemzet nagy komédiása” produkált.

A többi ellenzéki felszólalást sok esetben a durvaság jellemezte, ami nem méltó a magyar parlamenthez, még ha az érintettek frusztrációjára utal is; ezen uralkodni kellene – jegyezte meg Harrach Péter.

Fidesz: Gyurcsány nyerte az ellenzéki gyűlölködés versenyét

Visszautasította a DK elnökének sértő és gyalázkodó felszólalását a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint Gyurcsány Ferenc nyerte az ellenzéki gyűlölködési versenyt. Kocsis Máté úgy fogalmazott: az ellenzéki pártvezetőnek nincs morális alapja szólásra emelkedni az Országgyűlésben.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: személyiség- és szerepzavara a magát korábban Magyarország megváltójának gondoló Gyurcsány Ferencnek van, aki „saját gondolataitól megrészegülve az ellenzék régi-új vezérének szerepében képzelte magát”.

Szerinte az egykori kormányfőnek a kormány bevándorlás-politikájával van baja, „mert ön gyűlöli a magyarokat”. Kifogásolta azt is, hogy a DK elnöke évek óta a határon túli magyarok ellen buzdít.

(Forrás: MTI)

Élőben hallgathatja Orbán parlamenti beköszönését és Gyurcsány felszólalását az őszi ülésszakra

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük