Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a törökországi Izmirben, a Türk Nyelvet Beszélő Országok Parlamenti Közgyűlésének (TÜRKPA) 8. plenáris ülésén találta azt mondani, hogy “Türk testvéreink maguk közé fogadtak…”.

Keleti Nyitás – a csodafegyver, ami rokonokat szült…..

A “Családok éve” jegyében nyilatkozhatta a tisztelt ház elnöke, hogy

azáltal, hogy Magyarország 2014 júniusában megfigyelői státust kapott a TÜRKPA-ban, 2018 szeptemberétől pedig a Türk Tanács munkájában is ebben a minőségben vesz részt, joggal érezheti, hogy türk testvérei maguk közé fogadták.

A magyar házelnök emlékeztetett:

rokonság, közös hagyományok, hasonló nyelvi szerkezet és fordulatok, történelmi kötelékek fűzik össze a magyarokat a türk népek világával. A magyar turkológia atyja, Vámbéry Ármin kezdettől hangsúlyozta a türk népek összetartozását, a magyar civil társadalom pedig – szembeszállva az akkor Magyarországon uralkodó ausztriai hatalommal – Törökország fegyveres megsegítésére szervezkedett már az 1877. évi orosz-török háborúban

Kötelező lesz az újtürk?

Kövér László beszédében felhívta a figyelmet:

a földrajzi közelség és a geopolitikai kihívások is összekapcsolják Magyarországot a türk országokkal.

Varga Zoltán: Türkök vagyunk és szabadok! ez a vég!

Kifejtette:

az internet elterjedésével nemcsak az információközlés hatékonysága nőtt meg, de nőtt a társadalmakat összetartó erkölcsi normarendszer sérülékenysége is.

Bokros Lajos: Türk vitéz az övéi között

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét