Ön mit gyűjt? Szalvétát? Képeslapot? – Matolcsy Ádám (a Nemzeti Bankos fia) Porsche 911 Targákat

Mindenkinek megvan a titje. Ki régi pénzérméket, ki kavicsot a nyaralásról, ki csiszolt poharakat és van aki régiségszámba menő autókat gyűjt. Ez utóbbi ejtette rabul Matolcsy György fiát, Ádámot is, aki jelenleg 4 Porsche 911 Targa boldog tulaja. Gyűjteménye értéke cirka 60 – 70 millió forintra tehető – írja a atlatszo.hu.

Kiszaszerolták…..

A portál egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy három Porsche 911 Targa parkol egymás mellett egy XIII. kerületi garázsban. Az Átlátszó kiderítette, hogy az autók Matolcsy György jegybankelnök kisebbik fia, a kormányközeli vállalkozóként közpénzből meggazdagodott Matolcsy Ádám gyűjteményébe tartoznak. A koruk alapján “young timer” kategóriába sorolható autók és a Matolcsy-fiú között kapcsolat egyik jele, hogy a Porschék abban a garázsban álltak, amelyik a 444.hu által még 2016-ban bemutatott, Matolcsy Ádám által használt loftlakás közvetlen közelében van, és ahol a luxuslakásnak otthont adó Riverloft-ház más lakói is parkolnak az autóikkal.

A portál újságírója nemrég észrevette, hogy a Porsche-gyűjtemény parkolóhelyet váltott és a Millenáris Mélygarázsba költözött. Itt felfedeztük a gyűjtemény negyedik darabját is, amely a korábbi helyszínen készült fotókon nem szerepelt. A négy autó itt nem egymás mellett áll, de a mögöttük lévő falon ugyanúgy felirat jelzi a parkolóhely “bérletes” használóját, amely ezúttal a New Wave Kft.

Jól tud alkudni Matolcsy fia

A parkolóhelyeket bérlő New Wave Kft. nem azonos a korábbi helyeket bérlő, és egyébként már megszűnt – New Wave Média Group Kft.-vel. A rövidített cégnév ezúttal egy másik vállalkozást, a New Wave Service Kft.-t takarja, amely ugyancsak a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdona, vagyis végső soron Matolcsy Ádámé, aki a holdingcég egyedüli tulajdonosa. Hiába változott tehát a Porschék parkolóhelye és az azokat bérlő cég, most is Matolcsy Ádám áll a háttérben.

Az autókkal kapcsolatban megkeresték Matolcsy Ádámot, aki emailben. Válaszlevelében megerősítette: a négy

“régi”

Porsche 911 valóban az ő tulajdona. Mint elmondta, az autókat nem presztízsük, hanem különlegességük miatt választotta. A vállalkozó azt is elárulta, hogy annak reményében vásárolt befektetési céllal ugyanolyan kivitelű és típusú autókat, hogy így egy későbbi együtt-értékesítés esetén nagyobb értéknövekedést érjen el velük.

Ádám, a spúr

A Porsche-gyűjtemény “tárolóhelye” nemrég megváltozott, amiről Matolcsy Ádám azt válaszolta, hogy egyszerű anyagi megfontolások vezették a döntésben: a Millenáris Parkolóban ugyanis olcsóbb az autók tárolása, mint a korábbi helyen volt. Ez havonta 42 ezer forintba kerül áfával autónként, amely a négy autó esetén havonta 168 ezer forintot jelent.

További részleteket itt talál.

Ha Matolcsy, akkor zsíros megbízás – 207,5 milliós közbeszerzés a gyereknek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük