Kerítésen innen

Ön szerint a háborús helyzet, vagy a forintárfolyam indokolta a miniszterek brutális fizetésemelését?

Ön szerint a háborús helyzet, vagy a forintárfolyam indokolta a miniszterek brutális fizetésemelését?

Orbán Viktor 33 százalékkal megemelte a miniszterek fizetését – szúrta ki az RTL Klub a parlamenti honlapra feltöltött dokumentumokban.

33 százalékos emelés – Nekik tuti lesz pénzük rezsire!

Így az eddigi 1,9 millió forint helyett az új kormány hivatalba lépése óta már több mint 2,6 millió forintot keresnek.

Gulyás Gergely a július 7-i Kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt mondta, hogy két miniszter, Nagy Márton és Csák János havi ötmillió forintot kap a munkájáért, de

„a többiek maradtak ott, ahol voltak”.

A kormány oldalára a napokban – visszadátumozva – feltöltött dokumentumok szerint ez nem így van

Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli János és Mager Andrea kivételével havonta bruttó 1 979 400 forintot kaptak a miniszterek a munkájukért. Május 25-től viszont 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük.

Az előző kormányban is dolgozó minisztereknek így 653 400 forintos emelést kaptak. Ez 33 százalékos emelés, ami jóval meghaladja az éves inflációt és az átlagkereset növekedését is. A héten a 24.hu vette észre, hogy  – szintén Orbán Viktor döntése alapján – az államtitkárok fizetését is megemelték, 1,75 milllió forintról 1,9 millióra. Gulyás Gergely a heti Kormányinfón azt hangsúlyozta, hogy ez egy infláció alatti emelés.

„Ha megnézi az idei béremelkedéseket, az valahol 16 százalék körül van, ezért 8-9 százalékos államtitkári béremelést nem tartok ördögtől valónak”

– fogalmazott a miniszter.

Ők….

A kormány tagjai közül Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály a parlamentnek is tagjai. 

Országgyűlési képviselői munkájukért további bruttó 1 316 400 forintot kapnak, így a havi bruttó jövedelmük közel 4 millió forint.

További részletekért mindenképpen nézzen bele a 18 órakor kezdődő RTL Híradóba.

About Author

Comments (1)

Comment here