Ön szerint ki mondta? “A gyűlölet az, ami összetartja a táborunkat….Sikerült feltüzelnünk őket, ezt a tüzet kell fenntartani a győzelemig.”

Kiszivárgott egy felvétel, amelyen Netanjahu volt tanácsadója beszél a stratégiájukról: “A gyűlölet az, ami összetartja a táborunkat….valljuk meg, a mi választóink mindenkit gyűlölnek. Sikerült feltüzelnünk őket, ezt a tüzet kell fenntartani a győzelemig.”

Nem is tudom, mintha a módszer valahonnan picit ismerős volna

Van azonban egy különbség. Az izraeli miniszterelnök a felvétel nyilvánosságra kerülése után hasznosnak érezte, hogy villámsebességgel elhatárolódjon.

Mikor hallottuk, hogy Orbán hasonlót tett volna Bayer Zsolt és társai szövegei kapcsán?

Lehet, hogy ő már korábban felismerte az igazságát a felvétel egy másik részletének, amelyben a tanácsadó az ottani kulturális- és sportminiszternőt jellemezte:

“Felejtsük most el, hogy ő valójában egy barom. Remek munkát végez, feltüzeli a közönséget, és ez működik. Olyan ő, mint a futballista, aki a tömegeknek játszik.”

Na persze Orbán soha nem beszélne olyan csúnyán egy emberről, hogy az barom

Pláne, ha az szintén profi tüzelő. Olyanról meg végképp nem, aki futballistára emlékezteti…

Háttér

Komoly politikai botrány tört ki Izraelben, miután szombaton az izraeli 12-es csatorna nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin Benjamin Netanjahu miniszterelnök tanácsadója, Natan Eshel beszél az izraeli jobboldal stratégiájáról, és többek közt azt mondja,

„a gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat”.

A felvételen Eshel egy ismeretlen személyt próbál beszervezni a Netanjahu vezette jobboldali Likud politikai tanácsadójának, és közben arról beszél, hogy a negatív kampány és a gyűlöletkeltés nagyon jól működik a „nem askenázi” szavazók körében.

„Mi idegesítette fel ezeket a szavazókat? Miért utálják a sajtót? Gyűlölnek mindent, és mi sikeresen felkorbácsoltuk ezt a gyűlöletet. A gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat.”

Natan Eshel egyébként korábban Netanjahu kabinetfőnöke volt,

de szexuális visszaélésekkel vádolták, emiatt pedig távozott a posztjáról, de azóta is tanácsadóként segíti Netanjahut. Mikor a 12-es csatornától megkeresték, hogy reagáljon a felvételeken elhangzottakra, azt mondta, hazugságokra nem válaszol, de nem mondta meg, mit ért hazugságok alatt. A Likud lényegében elismerte, hogy a felvétel eredeti, de a párt szerint ami elhangzik rajta, az Eshel (egyébként hibás) magánvéleménye.

Egy hozzászólás itt: “Ön szerint ki mondta? “A gyűlölet az, ami összetartja a táborunkat….Sikerült feltüzelnünk őket, ezt a tüzet kell fenntartani a győzelemig.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük