Önállóan indul a KDNP 2018-ban

Váratlanul összehívott sajtóértekezleten jelentette be Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, hogy az elmúlt hétvégén megtartott titkos pártkongresszus egyhangúan elfogadott határozata alapján a KDNP önállóan indul a 2018-as országgyűlési választáson. Az újságírók nem tehettek fel kérdéseket, de a párt munkatársai írásos tájékoztató anyagot osztottak ki közöttük. Jelenti a Hír-Kacsa álhírgyár.

A meglepő döntés háttere

Azért határoztak az önálló megmérettetés mellett, hogy véget vessenek a párt létezését 1998 óta vitató ellenséges megnyilvánulásoknak. Hangsúlyozzák, hogy a KDNP-nek az eddigi szövetséges Fideszétől számos ponton eltérő saját programja van az élet minden területére, és a problémák megoldásával kapcsolatos szemléletmódjuk is lényegesen különbözik.

A tájékoztató a továbbiakban az egyes szakterületeken felvetődő feladatokat és a választási győzelem utáni teendőket taglalja. A legfontosabbak:

 

 • Újra általánossá kell tenni az egyházi esküvővel megalapozott keresztény családmodellt (egy apa + egy anya + bőséges gyermekáldás). A progresszív (az adózás alapjául szolgáló jövedelem 50-85 %-a) szolidaritási adót kell kivetni a más megoldást választókra. Kivételt képeznek az egyházi státuszuk kapcsán nőtlenségi, illetve hajadonsági fogadalmat tett személyek, azonban a gyermekvállalás esetükben is támogatott.

–   A költségvetés erre elkülönített részéből meg kell teremteni a saját oligarchiát, ezt követően biztosítani kell az egyes pártokat támogató oligarchák közötti egészséges versenyt.

–   Az oktatás minden szintjén hangsúlyossá kell tenni a keresztény egyházak pozitív szerepét a történelmi folyamatokban és a tudományos fejlődésben.

–   Önálló minisztériumot kell létrehozni a külföldi és honi hittérítés irányítására; misszionárius intézményi hálózatot kell kiépíteni Afrikában, Indonéziában és a Szentföldön.

Az utolsó fejezet a párt szövetségi politikájával foglalkozik. Hangsúlyozza, hogy a KDNP minden választókerületben önálló jelöltet indít, és egyetlen párttal sem állapodik meg közös listaállításban. A KDNP miniszterelnök-jelöltje Semjén Zsolt. A választás után nem zárják ki a koalíciós kormányzás lehetőségét. A korábbi jó együttműködésre tekintettel már most felajánlják Orbán Viktornak a miniszterelnök-helyettesi címet. Azt is tiszteletben tartják, ha a jelenlegi miniszterelnök úgy dönt, hogy visszavonul a politikaii élettől, és minden idejét a magyar labdarúgás további felvirágoztatásának szenteli.

Még egy titok: Új adók jönnek- titkos előterjesztés

4 hozzászólás

 • 2018.01.17 - 09:59
  Közvetlen hivatkozás

  Remélhető így, hogy Orbánizmusnak vége lesz! Még így is BORBÉLY JÓZSEF lesz a “befutó”! Egyedül egy párt se lesz képes megdönteni a Fidesz hatalmát! Az nyerhet, amelyik Borbély Józseffel közösködik!
  Míg nem késő, aki MAGYARNAK érzi magát Borbély Józsefre szavaz!

  Válasz
 • 2018.01.28 - 18:33
  Közvetlen hivatkozás

  Drága feleségem a mentőket akarta kihivatni olyan röhögőgörcsöt kaptam !! Ezt a dumát HÁT pont itt lesz a választási csaLÁS előre mondom a kettás állampolgárság után jön a KETTŐS PÁRTSZAVAZÁS átugornak egymáshoz szavazni !! MÉG MINDIG RÖHÖGÖK !!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük