Városi kurír
A napi fontos.

Kérdések Orbán “bűvös” heteséről?

Mi csak kérdezünk

0 1 944

Csak nekünk jutott eszünkbe, hogy ha egy fiatal pár rááll a regnáló “életpálya-modelljére”, akkor száműzi életéből a továbbtanulást, a szórakozást, az utazást, a kikapcsolódást, a választott hivatásában való elmélyülés lehetőségét? Tegye a szívére a kezét: így képzeli a saját, vagy a gyereke, unokája életét?

4.) Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól.

Ez mindenképpen jó hír Orbánné Lévai Anikónak, de, mint a fentiekben leírtuk, ha valaki kedvezményezetté válik, azt a többieknek kell megfizetni. Önt megkérdezték, hogy akarja-e, tudja-e vállalni?

Arról nem beszélve, hogy baromi igazságtalan azokkal szemben, akik valamilyen egészségügyi problémájuk okán nem szülhetnek. Meg az apákkal szemben is, hiszen a gyerekek megszületésének, felnevelésének legalább annyira részesei, mint a párjuk.

5.) Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. 2 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány az új, 7 személyes autókra.

Utánagondolt valaki, hogy mennyibe kerül egy 7 személyes új autó? Kicsit kutakodva kiderült, hogy a legjutányosabb a Dacia modellje, aminek a legmezeibb alaptípusa 4 249 000 forintba kerül. Innen határ a csillagos ég. Arról sem szól a fáma, hogy

  • mely gyártó mely típusára  vonatkozik az ajánlat
  • egy ilyen autó havi “etetése”, biztosítása, parkolása legalább 30.000 forint, amit persze a hitelek fizetése mellett kell kigazdálkodnia a “szerencsés” családnak
  • mikortól él a “kedves vezető” ígérete

6.) Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. 21 ezer új férőhelyet ígér 3 év alatt. 2022-ben minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.

Ha betartják az ígéretüket, akkor ki felügyeli a leendő bölcsiseket? Ma is égető a dajka- és gondozóhiány, őket honnan képzeli szedni a mindent jól kitörpölő?

7.) Bevezetik a nagyszülői gyed-et.

Ez remek! Nincs elég dolgozni képes munkaerő, tehát az új nemzeti út az, ha megszüli a munkaképes anya a kicsit, majd lepasszolja a kitolt nyugdíjkorhatár miatt kifacsart nagyszülőknek, akiknek a ledolgozott élet után járna a nyugodt, békés pihenés és visszamegy gürizni. Ami persze nem azt jelenti, hogy a nagyik nem segítenek boldogan néha-néha az életét kezdő gyereküknek, na de állandóra, a hét minden napján?

Ezermilliárdok, de honnan?

Ha elhisszük, hogy Orbán komolyan gondolt egy betűt is abból, amit összeírtak neki, akkor feltételeznünk kell, hogy kiszámolta az ujjain, hogy honnan szerzi a temérdek pénzt a megvalósításukhoz.

  • EU? – kötve hiszem
  • orosz hitel – Putyin nem szívjóságból ad kölcsön, az eddigi uzsorákat pedig még el sem kezdtük törleszteni
  • Kína – ua.

Ha mindezeket végiggondolja és még mindig hihető, hogy Orbán az új Messiás, akkor álomvilágban él és nem dolgunk felébreszteni, csak elgondolkodtatni szerettünk volna.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ