Csak nekünk jutott eszünkbe, hogy ha egy fiatal pár rááll a regnáló “életpálya-modelljére”, akkor száműzi életéből a továbbtanulást, a szórakozást, az utazást, a kikapcsolódást, a választott hivatásában való elmélyülés lehetőségét? Tegye a szívére a kezét: így képzeli a saját, vagy a gyereke, unokája életét?


4.) Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól.

Ez mindenképpen jó hír Orbánné Lévai Anikónak, de, mint a fentiekben leírtuk, ha valaki kedvezményezetté válik, azt a többieknek kell megfizetni. Önt megkérdezték, hogy akarja-e, tudja-e vállalni?

Arról nem beszélve, hogy baromi igazságtalan azokkal szemben, akik valamilyen egészségügyi problémájuk okán nem szülhetnek. Meg az apákkal szemben is, hiszen a gyerekek megszületésének, felnevelésének legalább annyira részesei, mint a párjuk.

5.) Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. 2 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány az új, 7 személyes autókra.

Utánagondolt valaki, hogy mennyibe kerül egy 7 személyes új autó? Kicsit kutakodva kiderült, hogy a legjutányosabb a Dacia modellje, aminek a legmezeibb alaptípusa 4 249 000 forintba kerül. Innen határ a csillagos ég. Arról sem szól a fáma, hogy

  • mely gyártó mely típusára  vonatkozik az ajánlat
  • egy ilyen autó havi “etetése”, biztosítása, parkolása legalább 30.000 forint, amit persze a hitelek fizetése mellett kell kigazdálkodnia a “szerencsés” családnak
  • mikortól él a “kedves vezető” ígérete

6.) Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. 21 ezer új férőhelyet ígér 3 év alatt. 2022-ben minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.

Ha betartják az ígéretüket, akkor ki felügyeli a leendő bölcsiseket? Ma is égető a dajka- és gondozóhiány, őket honnan képzeli szedni a mindent jól kitörpölő?

7.) Bevezetik a nagyszülői gyed-et.

Ez remek! Nincs elég dolgozni képes munkaerő, tehát az új nemzeti út az, ha megszüli a munkaképes anya a kicsit, majd lepasszolja a kitolt nyugdíjkorhatár miatt kifacsart nagyszülőknek, akiknek a ledolgozott élet után járna a nyugodt, békés pihenés és visszamegy gürizni. Ami persze nem azt jelenti, hogy a nagyik nem segítenek boldogan néha-néha az életét kezdő gyereküknek, na de állandóra, a hét minden napján?

Ezermilliárdok, de honnan?

Ha elhisszük, hogy Orbán komolyan gondolt egy betűt is abból, amit összeírtak neki, akkor feltételeznünk kell, hogy kiszámolta az ujjain, hogy honnan szerzi a temérdek pénzt a megvalósításukhoz.

  • EU? – kötve hiszem
  • orosz hitel – Putyin nem szívjóságból ad kölcsön, az eddigi uzsorákat pedig még el sem kezdtük törleszteni
  • Kína – ua.

Ha mindezeket végiggondolja és még mindig hihető, hogy Orbán az új Messiás, akkor álomvilágban él és nem dolgunk felébreszteni, csak elgondolkodtatni szerettünk volna.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét