Öncenzúra, vagy leszóltak…? “Gratulálok az A38-nak, süllyedjetek el.”

2018-ban újra nagy úr a félsz! Ezúttal az A38 döntött úgy, hogy inkább törli azt a beszélgetést, amit a szabadkőművesség történetéről és jelenéről tartottak volna.

A szervező Ökofilmbklub-Budapest szerda délutáni Facebook-bejegyzésében a lemondás mögött politikai okokat sejtet:

„Az eseményt az A38 adminisztrátora törölte, miután a hajót vezető Bognár Attila így döntött a téma miatt. Egyelőre nem kívánjuk kommentálni a történteket és azon dolgozunk, hogy az eredeti időpontban megvalósulhasson az esemény egy kevésbé NER-függő helyszínen. Hasonló okból a »Mi fán terem a genderológia?« vetítést sem a hajón fogjuk megtartani.”

Magyar Hang kereste az A38 működtetőit, de még nem kaptak tőlük semmilyen nyilatkozatot. Nyilatkozott a lapnak viszont Csunderlik Péter történész, aki a beszélgetés egyik résztvevője lett volna:

„A félelem miatti rendezvény-visszamondások újabb bizonyítékát szolgáltatják annak, hogy az emberek legnagyobb elnyomói igazából saját maguk. Aki azt hiszi, hogy az ilyen önkéntes és legtöbbször nem is szükséges visszavonulások bárhova is vezetnek, annak Bibó István gondolatait ajánlom a »hamis realizmusról«.”

Lemondási lázban égünk…..

Nemrégiben a Magyar Tudományos Akadémia két előadást, dobott ki, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatból.  A nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában című előadást „a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai miatt”, A közösségi média jogi oldala címűt pedig politikai vonatkozásai miatt mondták le.

Gábor György: mi a fenének van még MTA, mi a fenének vannak még egyetemek és tanszékek, amikor a tudományos kérdésekben Orbán maga dönt, oszt jó napot!

Nesze neked MTA! – “Nem kívánok egy olyan rendezvényen szerepelni, amelyet cenzúráznak”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük