Rendkívüli! Öngyilkos lett Bács-Kiskun megye volt főügyésze

Vasárnap hajnalban öngyilkos lett Nánási László, Bács-Kiskun megye volt főügyésze. A hírt a Hírklikk jelentette, de időközben a kiterjedt ügyészségi kapcsolatokkal bíró Pesti Srácok is megerősítette – írta a 444.hu.

“Bács-Kiskun megye főügyészét és helyettesét egy éve minden indoklás nélkül váltotta le Polt, és országgyűlési képviselői kérdésre sem adott magyarázatot. Tudni kell, hogy a Simonka-ügy és a Boldog-ügy felderítésének jelentős része is Kecskeméthez volt köthető”

– emlékezett meg Nánási Lászlóról Hadházy Ákos Facebookon.

Nánási tavaly november 15-ig volt Bács-Kiskun megye főügyésze,

aznap mentette fel pozíciójából őt és helyettesét, dr. Dókáné dr. Pályi Krisztinát Polt Péter legfőbb ügyész.

A legfőbb ügyésznek nem kell indokolnia ilyen személyi döntéseit,

nem is tette meg, még képviselői kérdésre sem. Így hivatalos magyarázat nem volt a felmentésre, ám a Hírklikk és a Pesti Srácok is megemlíti, hogy annak köze lehetett az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosa, Piero Pini büntetőügyéhez.

Nánási 1960-ban Kiskunfélegyházán született, általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait szülővárosában végezte. Jogász diplomáját 1984-ben, a József Attila Tudományegyetemen szerezte. Diplomázás után Kiskunfélegyházán fogalmazóként kezdte munkáját az ügyészségen. Jogi szakvizsgája letétele után 1986-ban Kecskeméten lett városi ügyész. 1993-ban kérte áthelyezését a megyei főügyészségre, aminek élére 2011-ben nevezték ki. Abban az évben a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével is kitüntették.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kapcsolódó

főügyész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük